Читај ми!

Povratak dijalogu - Vučić i Kurti sutra u Briselu

Beograd na sutrašnje razgovore u Briselu ide sa ciljem da očuva mir i stabilnost u regionu. Bez obzira na to kakvi su postupci i namere Prištine, Srbija će insistirati na Zajednici srpskih opština, koju garantuje i Briselski sporazum. Ovi stavovi političkog vrha su zapravo platforma za sutrašnji razgovor Vučića i Kurtija. Šta se može očekivati i kakav će biti ishod ovog razgovora analizira nekadašnji šef diplomatije Vladislav Jovanović.

Zvanično, inflacija se kreće između 12 i 13 odsto. Pojedini proizvodi i usluge, međutim, znatno više. Jedna od grana u kojoj cene vrtoglavo rastu je i tržište nekretnina. U ovim nedeljama uoči početka školske godine posebno raste cena zakupa stanova. Šta su uzroci i šta očekuje podstanare od jeseni, pitamo Ervina Pašanovića, direktora beogradske agencije za promet nekretnina.

U Srbiji i Republici Srpskoj nedavno je promovisana knjiga „Iz Makedonije" Tome Smiljanića Bradine. Zbirku priča objavila je Spona, srpski kulturni centar iz Skoplja. O literarnim vrednostima knjige i njenom značaju za srpsku kulturu u Makedoniji razgovaramo sa profesorom dr Goranom Maksimovićem.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара