Читај ми!

Da li znamo ko nam čuva decu?

Strani državljani srpskog porekla koji su rođeni u dijaspori ili su zbog određenih životnih okolnosti otišli iz zemlje i odrekli se našeg državljanstva, kroz program "Karta Serbika" mogu da dobiju boravišnu dozvolu u Srbiji na godinu dana i da apliciraju za državljanstvo. Koje još podsticaje i olakšice donosi „Karta Serbika“? Kako država komunicira sa ljudima koji žele da se vrate i čime ih motiviše da se odluče na taj korak, razgovaramo sa Ivanom Brkljačom, direktorom Organizacije „Tačka povratka“.

Kome poveravamo decu na čuvanje? Kakvim propisima je definisano ko bi mogao da radi kao dadilja? Koje sve rizike sa sobom nosi angažovanje osoba preko interneta i da li bi se roditelji odlučivali na takav vid usluge da je sistem bolje organizovan? Zašto se u „sivoj zoni" ponekad nađu i dečje igraonice i školice gde su takođe zabeleženi nemili događaji? To su neka od pitanja za Bojanu Selaković iz Građanske inicijative, stručnu saradnicu Udruženja
„Roditelj".

Da li je Japan primer da Zapad i na Dalekom Istoku ima svoje saveznike u osudi Rusije zbog invazije na Ukrajinu? Koliko su odnosi između dve zemlje dodatno zahladneli odlukom Tokija da uvede sankcije? Kako su događaji na Tajvanu promenili retoriku među državama na Pacifiku? Zašto su bezbednost i stabilnost Tajvanskog moreuza bitni za zemlju izlazećeg sunca ali i za ostatak sveta, čućete od Ilje Musulina, dugogodišnjeg dopisnika RTS-a iz Japana.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи