Vučić: Priština hoće da napadne sever KiM

Predsednik Aleksandar izjavio je da Priština, koristi situaciju u Ukrajini, da bi vodila kampanju protiv Srbije, i da su laži da Srbija želi da napadne bilo koga. Upravo suprotno - Priština je, ističe, ta koja hoće da napadne sever Kosova i Metohije, i priprema likvidaciju naših ljudi, pod plaštom borbe protiv kriminala. Naglašava da Zajednica srpskih opština ne moze da bude nevladina organizacija. Potvrđuje da će 17. i 18. avgusta u Briselu razgovarati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i da će učestvovati u dijalogu sa Prištinom.

U Vladi Srbije održan je sastanak poljoprivrednika sa premijerkom  Anom Brnabić. Obećano im je da  - će biti ukinuta zabrana izvoza  - svih prioritetnih poljoprivrednih proizvoda. Predsednica Vlade i ministar poljoprivrede  - ponudili su poljoprivrednicima - otkupnu cenu suncokreta od 535 evra po toni, kojom oni, kako kažu nisu zadovoljni.

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je da poveća referentnu kamatnu stopu na nivo od tri odsto. Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor obezbeđuje kontinuitet umerenog pooštravanja monetarnih uslova, čime se na adekvatan način reaguje na pojačane inflatorne pritiske, ne ugrožavajući pritom dalji rast privredne aktivnosti. Narodna banka Srbije i dalje projektuje da će rast bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini biti u rasponu 3,5 do 4,5 odsto.

Energetska kriza pokrenula je brojna pitanja, a najvažnije za svaku zemlju je kako obezbediti sigurnost snabdevanja. Naša država sve čini kako bi se pripremili energenti za zimu, uverava predsednik Aleksandar Vučić i ponavlja da vrednost gasa koji Srbija ima u skadištima iznosi više od 1, 3 milijarde evra. Ograničenje cene peleta još uvek nije dovelo do stabilizacije na tržištu jer na stovarištima ovog energenta nema i prave se liste čekanja.

Na niškoj tvrđavi večeras počinje glavni program Nišvil džez festivala. Organizatori najavljuju da -  će nastupiti više od 800 izvođača na 15 scena  - na nekoliko lokacija u gradu.

Fudbaleri Partizana igraće od 21 čas protiv kiparskog AEK-a iz Larnake revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, uz prenos na našem programu. U kvalifikacijama za Ligu konferencija, Čukarički će od 19 sati igrati u Enshedeu protiv holandskog Tventea, koji je u prvoj utakmici pobedio sa 3:1.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.
Urednici vesti Relja Trajković i Tina Amić.
Producent Đorđe Radosavljević.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи