Vesti iz sveta sporta

U današnjem Sportskom žurnalu govorimo o aktuelnim fudbalskim, košarkaškim, vaterpolo dešavanjima.

Prema brojnim informacijama iz medija širom sveta, Svetsko prvenstvo u Kataru trebalo bi da počne dan ranije od planiranog, kako bi domaća selekcija ipak otvorila Mundijal svojom utakmicom.

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica, uoči revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK-a iz Larnake, izjavio je da da njegov tim ima kvalitet da eliminiše kiparsku ekipu, ali i da bi ta utakmica mogla da mu bude i poslednja na klupi crno-belih.

U finalu Superkupa Evrope večeras od 21 čas igraće Real Madrid i Anjntraht Frankfurt, u Helsinkiju.

Vaterpolo savez Srbije će 20. avgusta na bazenu "Milan Gale Muškatirović", u okviru turnira "Srbija 2022", organizovati oproštajnu utakmicu šestorice reprezentativaca,  Filipu Filipoviću, Andriji Prlainoviću, Dušku Pijetloviću, Gojku Pijetloviću, Milanu Aleksiću i Stefanu Mitroviću. Oni su sjajnim i teško ponovljivim karijerama ostavili dubok trag u srpskom i svetskom vaterpolu, srpskom i svetskom sportu u celini.

A na Sardinija Kupu u Italiji, od 17 i 30 minuta igraće domaćin Italija i Srbija, od 19 časova nadmeću se Hrvatska - Grčka. Podsećamo, Srbija je počela dobro da igra vaterpolo ponovo, pošto je u prvom kolu pobedila Hrvatsku a u drugom Grčku sa 11:10.

Gošća emisije je mlada srpska atletičarka Angelina Topić, koja je na juniorskom Svetskom prvenstvu u Kolumbiji osvojila bronzanu medalju u skoku uvis.

Emisiju priprema, uređuje i vodi Snežana Pantović .

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се