Читај ми!

Kolone na graničnim prelazima

Drugog dana vikenda, gužve na graničnim prelazima. Višesatna čekanja su na Batrovcima i na ulazu i na izlazu iz zemlje, a još veće gužve očekuju se tokom dana. Kolone vozila su na Horgošu na ulazu u Srbiju. Na Preševu se na izlaz iz zemlje čeka oko 3 sata. Na Gradini je više vozila na izlazu iz zemlje, odnosno ulazu u Bugarsku. Na Gostunu se čeka oko 45 minuta na prelaz granice.

Veliki požar koji je od petka goreo kod Preševa je pod kontrolom. Vatra je gašena i sa zemlje i iz vazduha, a helikopteri MUP-a su u 32 naleta bacili 30 tona vode. Pod kontrolom je i požar koji je izbio na Vršačkom bregu. On je u većem delu lokalizovan, a najteža situacija bila je noćas, kada je jak vetar rasplamsao vatru i dodatno otežao gašenje. Na terenu su vatrogasne jedinice iz Vršca, ali i iz Pančeva, Bele Crkve i Plandišta.

Privremene intitucije u Prištini oslobodile su pritvorenu rusku novinarku Dariju Aslamovu koja je sinoć privedena na Kosovu i Metohiji, a ona je potom stupila u kontakt sa ruskom ambasadom u Beogradu, prenela je agencija RIA Novosti. Aslamova je privedena sinoć, osumnjičena za špijuniranje u korist ruskih obaveštajnih službi.

Privođenje Darije Aslamove od strane policije na Kosovu, predstavlja još jednu u nizu provokaciju te nepriznate države, saopštila je ambasada Rusije u Beogradu. Pozivaju sekretarijat Ujedinjenih nacija, UNMIK, Misiju OEBS-a na Kosovu, Misiju Evropske unije i stručne međunarodne organizacije da odmah reaguju.

Ni protekla noć na Bliskom istoku nije bila mirna. Izraelski premijer Jair Lapid saopštio je da će vojska te zemlje nastaviti da gađa ciljeve u Pojasu Gaze "na precizan i odgovoran način, kako bi što je moguće manje ugrozila civile". Vlasti Izraela procenjuju da je u vazdušnim napadima njihovih snaga ubijeno oko 15 militanata. Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je najmanje 29 ljudi ubijeno, uključujući i šestoro dece, kao i da su najmanje 253 osobe ranjene.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи