Zašto je u Srbiji sve manje građevinskih radnika?

Građevinari danas obeležavaju svoj dan. Posla ima, jer se svuda gradi, ali je malo radnika. Sve češće se govori o uvezenim radnicima, kako bi se zadovoljile sve potrebe. Koliko se položaj građevinara promenio poslednjih godina I kako strani radnici utiču na plate, razgovaram sa Sašom Torakovićem, predsednikom Sindikata građevinara. PITANjE JUTRA: Kako rešiti problem i zadržati građevinare?

Stručnjaci Svetske asocijacije proizvođača jabuka i krušaka prognoziraju da će rod tog voća zbog nepovoljnih vremenskih prilika ove sezone da bude manji od 12 do čak 20 odsto u odnosu na prosečne godine. Na godišnjem skupu Asocijacije koji je prvi put održan u Beogradu čulo se da potrošnja jabuka i krušaka opada, a da troškovi proizvodnje rastu što je novi izazov za one koji su se opredelili da žive od tog voća. U Srbiji je sve spremno za berbu koja počinje polovinom avgusta.

Na auto-putevima u Srbiji zbog nepropisnog korišćenja zaustavne trake život je izgubilo više od 20 ljudi u poslednjih pet godina, upozoravaju Putevi Srbije, koji su pokrenuli kampanju "Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život". Kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoputu i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom.

Holivudski glumac, režiser i producent Džon Malkovič gostuje danas,u okviru Zaječarskog kulturnog leta, na Feliks Romulijani i ArtLink festivalu. Malkovič će, u okviru svoje evropske turneje, izvesti "Paklenu komediju" zajedno sa orkestrom Bečke akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom.

Urednik i voditelj: Nikolina Miljković

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи