Читај ми!

Prva poseta jednog španskog premijera Srbiji

Španski premijer Pedro Sančez stiže u dvodnevnu zvaničnu posetu Beogradu. Posle svečanog dočeka ispred Palate Srbija, predsednik Aleksandar Vučić razgovaraće sa španskim premijerom, a biće održan i plenarni sastanak dveju delegacija. U okviru posete Zapadnom Balkanu, Sančez će do 1. avgusta posetiti još Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Albaniju.

Ministri spoljnih poslova i omladine i sporta Nikola Selaković i Vanja Udovičić, potpisali su u Beogradu više sporazuma sa Tulisilom Dladlom, ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Esvatini. Dladlu je primio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kako je saopšteno, tema razgovora je bilo unapređenje saradnje dve prijateljske zemlje.

Uoči konstitutivne sednice, u Skupštini Srbije u toku su konsultacije predsednika Parlamenta sa predstavnicima izbornih lista koje su na izborima 3. aprila prešle cenzus.

Vlada Srbije produžila je za još mesec dana važenje Uredbe o privremenom ograničenju cene osnovnih namirnica - šećera, mleka, brašna, pilećeg i svinjskog mesa i o maksimalnoj marži koju trgovci mogu da obračunavaju. Vlada je do kraja avgusta produžila i važenje uredbe o ograničenju cene naftnih derivata i smanjenju iznosa akcize na njih. Ostaje na snazi i ograničenje cene gasa.

Glumac Branko Cvejić, nekadašnji upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta, biće sahranjen u ponedeljak, 1-og avgusta na Novom groblju u Beogradu, a ispraćaj iz kapele je u 14 časova. Komemoracija će biti održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u septembru.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije dodelio je četiri nacionalne frekvencije - televizijama Pink, Prva, Hepi i BE 92, i doneo odluku da se raspiše konkurs za dodelu i pete nacionalne frekvencije. Nacionalne radijske frekvencije dobili su Hit Mjuzik EF-EM, Radio ES, Radio ES 2 i Plej radio.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac.

Producent Aleksandar Radović.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво