Читај ми!

Pune mreže golova

Neverovatno kako se nije dalo niškom Radničkom ni u jednom od dva susreta sa ekipom Gzire sa Malte. Na kraju balade- pune mreže golova, a srca prazna. Pošto su oba puta, u regularnom delu utakmice, odigrali nerešeno 2-2, na Čairu su odlučili penali i oni, nažalost, nisu bili saveznik jednog od dva srpska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Čukarički je, za utehu, još jednom priuštio `četvorku` rivalu iz Luksemburga, ovoga puta bez primljenog gola i sada ekipa sa Banovog brda može mirno da razmišlja o jakom narednom protivniku, holandskom Tventeu iz Enšedea.

Danas se igraju dve utakmice četvrtog kola Super lige Srbije u fudbalu. Novi Pazar od 18.55 časova igra sa ekipom Partizana, dok od 21 čas na našem najvećem stadionu igraju Crvena zvezda i Radnik iz Surdulice. Filip Kljajić skoro sedam godina čuvao je mrežu crno-belih, sada će igrati treći put protiv svog nekadašnjeg kluba. Ističe da je na Partizanu veće opterećenje, zboig slabijeg starta, zbog pobedničkog mentaliteta i zbog veličine kluba, ali da Pazarci svakako neće biti `mačji kašalj`. Nedostajaće, naravno, vatreni navijači, kojih neće biti na tribinama zbog kazne klubu, ali Kljajić obećava čvrst otpor vicešampionu Srbije. 

Kali će od 1. do 6. avgusta biti domaćin Svetskog atletskog prvenstva za takmičare do 20 godina. Tokom šest dana trajanja takmičenja, Olimpijski stadion u ovom kolumbijskom gradu primiće preko 1500 takmičara iz 158 zemalja. Boje naše zemlje braniće čak sedam atletičarki i pet atletičara, među njima i Adriana Vilagoš i Angelina Topić. O predstojećem takmičenju razgovaramo sa Slobodanom Brankovićem, direktorom Atletskog saveza Srbije. 

Dvadeset prvog decembra 2015. godine napustio je nas je Dejan Brđović, as odobojkaškog sporta i istinska ljudina, gorostas mekog srca. Sećanje na njega ne samo da živi, već se iz godine u godinu, i leti i zimi, održava kamp koji nosi njegovo ime, u čijoj organizaciji učestvuju članovi Dejanovi najuže porodice, ali i brojni prijatelji sa sportskih terena širom Evrope i sveta. Trenutno su na Goču mališani iz Novog Pazara, Severne Makedonije, Nemačke, koje predvode poznata imena iz sveta odbojke,a među predavačima u prvoj smeni je i poznati trener iz našeg šampionata Nikola Jerković. O kampu, koji u ljudima bude samo lepe emocije, govori nam Dejanova supruga Jelena Brđović. 

Sa Goča smo, telefonom, doduše, skoknuli do Kopaonika, gde su na pripremama naši najbolji odbojkaši. Aleksa Brđović je tim menadžer našeg državnog tima, ali- pored prijatnih obaveza koje ima oko reperezentacije- razmišlja i o startu sezone kragujevačkog Radničkog, na čijoj klupi sedi i rukovodi ekipom. Priznaje da mu nedostaju parketi, kao i igračka karijera, ali mišljenja je da se u pravom momentu opredelio i za trenerski posao, kao i za rad sa državnim timom, to je - ističe Aleksa - čast za svakog sportistu. 

Biće i drugih sportskih vesti u dobro poznatom terminu, i domaćih i međunarodnih. U realizaciji emisije učestvuju još i Svetlana Stevanović i Snežana Pantović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара