Struja poskupljuje od septembra za 6,5 odsto bez PDV-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je završne radove na kuli Beograd. Poručuje da je to jedan od projekata koji pokazuje koliko je Srbija napredovala u prethodnoj deceniji, ali i kako treba da se ponaša u budućnosti. Kapitalni projekti su, kaže, ono od čega se neće odustati, jer takve investicije obezbeđuju rast plata i penzija. Država će, dodaje, najveći teret krize preuzeti na sebe da bi građani mogli da izdrže zimu i inflaciju.

Od prvog septembra prosečna cena kilovat sata za domaćinstva i male kupce biće uvećana za 6 i po odsto bez PDV-e, odobrila je Agencija za energetiku. Sa tim poskupljenjem, prosečna cena kilovat sata biće 8,144 dinara veća u odnosu na postojeću. Prvi računi sa novom cenom struje stići će u oktobru.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić u podne je održao sastanak sa ovlašćenim predstavnicima proglašenih izbornih lista. Bilo je reči o predstojećoj konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije, zakazanoj za prvi avgust. Predsednik Aleksandar Vučić najavljuje da će ime mandatara za sastav buduće vlade biti poznat za 10 ili 12 dana.

Srbija i Gabon će nastaviti da neguju tradicionalno prijateljske odnose, poručili su šefovi diplomatije dveju zemalja nakon razgovora u Beogradu. Ministar Nikola Selaković je rekao da su neke od ključnih oblasti za razvoj saradnje poljoprivreda, nauka, tehnologija, obrazovanje i kultura. Srbija je oduvek bila pouzdan partner Gabonskoj republici i trebalo bi iskoristiti šansu za napredak u bilateralnim odnosima, naglasio je ministar Mikael Musa-Adamo.

U Ukrajini su nastavljene borbe na jugu i istoku zemlje, posebno u regionu Donbasa. U ukrajinskom granatiranju Donjecke Narodne Republike, ubijena su četiri civila a 11 je ranjeno u proteklom danu, saopštile su lokalne vlasti. Eksplozije i u Kijevskoj oblasti, granatirani su Nikolajev i Harkov. U Ukrajini se obeležava Dan državnosti.

Broj zaraženih korona virusom raste iz nedelje u nedelju. Za samo pet dana pozitivan rezultat testa na koronavirus dobilo je blizu 26 hiljada građana. Kliničke slike su blaže, u bolnicama su stariji pacijenti. Upala pluća koja se sada javlja razlikuje se u odnosu na druge sojeve - blaža je i ne zahteva kiseoničku potporu, izjavila je direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

Dva naša predstavnika igraju revanš utakmice drugog kola kvalifikacija fudbalske Lige konferencija. Radnički u Nišu od 19 sati dočekuje maltešku Gziru, uz prenos na Drugom programu naše televizije. Sat kasnije, Čukarički na Banovom brdu igra protiv Rasinga iz Luksemburga.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.
Urednici vesti Relja Trajković i Irena Jelovac.
Producent Svetlana Stevanović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи