Читај ми!

Vrelo u Srbiji

Današnji dan je najtopliji od početka ove godine. U Srbiji je na snazi crveni meteoalarm, što znači da je trenutna atmosferska situacija veoma opasna, kako za ljude, tako i za životinje. U najtoplijem delu dana izbegavajte duži boravak napolju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su u Srbiji trenutno aktivna tri požara i da je u toku gašenje: na Tari, zatim na Divčibarama i treći je kraj Negotina. Po ovom vremenu jedna varnica je dovoljna da zapali šumu, kazao je Vulin. Podsetio je da je Srbija poslala Sloveniji dva helikoptera sa vatrogasnim jedrima da pomognu u gašenju požara i da će danas otići u Sloveniju da vidi da li je potrebna još neka pomoć.

U Starom Gracku, ispred spomen obeležja stradalim žetaocima, vladika Teodosije služio je parastos povodom 23 godine od tog zločina nad 14 žetelaca, od kojih je najmlađi imao 17 godina. Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić poručio je da su oni koji su odlučili da obustave istragu povodom ubistva 14 žetalaca takođe počinili zločin. Pozvao je predstavnike međunarodne zajednice da istagu ponovo otvore i pred lice pravde izvedu počinioce i kazne ih po zakonu.

Rat u Ukrajini ove nedelje ulazi u šesti mesec. Borbe na istoku i jugu zemlje ne prestaju. Nekoliko snažnih eksplozija ođeknulo je jutros u Harkovu i Nikolajevu. 13 ruskih projektila pogodilo je vojni aerodrom i železničku stanicu u Kirovogradskoj oblasti. Ukrajinci su gađali region Hersona.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, u drugom kolu grupe A završnog turnira Svetske lige u Strazburu, igraće sa Španijom. Prenos je u 16 časova na Prvom programu naše televizije.
Srpske atletičarke Ivana Vuleta i Milica Gardašević nastupiće večeras u kvalifikacijama Svetskog prvenstva u američkom Judžinu. Takmičenje počinje u 21 čas po srednjeevropskom vremenu. Ivana je dvostruka svetska prvakinja u dvorani.

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, u polufinalu Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina, igraće u Tbilisiju protiv Estonije. Susret počinje u 17 časova.

Ovog vikenda još jedna smena turista pa su gužve na granicama. Veliki broj vozila je na ulasku u Srbiju sa severa na Horgošu i zapada na Batrovcima. Na većini prelaza, čeka se od pola sata do čak četiri i po sata.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи