Vučić: još 100 miliona evra u namensku industriju

Na brani na gružanskom jezeru održana je pokazno-taktička vežba Ministarstva unutrašnjih poslova "Gruža 2022". Učestovalo je više od 210 pripadnika žandarmerije. Prikazane su taktike i veštine srpske policije i sadejstvo snaga sa kopna, vode i vazduha. Predsednik Aleksandar Vučić obišao je posle vežbe tehničko-taktički zbor pripadnika Žandarmerije, kojima je poručio kako će država nastojati da u narednom periodu poveća njihova primanja, da je zadovoljan spremnošću Žandarmerije i najavio ulaganja još 100 miliona evra u našu namensku industriju.

Evrodizel se od danas u 15 časova, prodaje po ceni od najviše 215 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 za najviše 192 dinara za litar. Evrodizel će tako pojeftiniti za 3, a benzin za 7 dinara po litru.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao je u Istanbul, gde će zajedno sa svojim turskim kolegom Hulusijem Akarom i ukrajinskim ministrom infrastrukture Oleksandrom Kubrakovim potpisati sporazum o uspostavljanju koridora za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine preko Crnog mora. Ceremonija potpisivanja biće održana u 16.30 po lokalnom vremenu, u kancelariji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u palati Dolmabahče u Istanbulu. Potpisivanju će prisustvovati i turski predsednik i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.  Istovremno, nastavljeni su sukobi u Ukrajini. Na istočnom i južnom ratnom frontu napadaju i jedna i druga strana. Rusija je ažurirala spisak "neprijateljskih" zemalja", na koji su dodate Grčka, Danska, Slovenija, Hrvatska i Slovačka.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Zoran Marjanović je osuđen na 40 godina zatvora. On je optužen za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči. Na prvostepenu presudu i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji će doneti pravosnažnu presudu.

Viši sud u Beogradu oslobodio je Katarinu Rebraču od optužbi da je zloupotrebom Fonda za prevenciju raka dojke, sa saradnicama protivpravno prisvojila više od 22 miliona dinara koje su uplaćivali građani i donatori.  Sud je takođe oslobodio i njene saradnice Slađanu Mironju i Mirjanu Hristić.

U Strazburu počinje završni turnir Svetske lige vaterpolista. Reprezentacija Srbije nastupa u podmlađenom sastavu, a prvi rival je Crna Gora od 18 časova. Direktan prenos je na Prvom programu naše televizije.

Na području Srbije je veoma toplo. Objavljen je crveni meteo-alarm. Danas do 38 stepeni, sutra i više od 40. Na snazi je, zbog dugotrajne suše i visoke temperature, najviši stepen upozorenja na požare. U Evropi i regionu vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom. Više od hiljadu vatrogasaca, policajaca i vojnika bori se protiv požara na severozapadu Slovenije, na samoj granici sa Italijom koja takođe bukti. Vatrena stihija je zahvatila 2 hiljade hektara. Pomoć je uputila i Srbija - dva helikoptera i 13 pripadnika MUP-a. U Bosni i Hercegovini vatrogasci se još gase požar na Čvrsnici u Parku prirode Blidinje.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Tina Amić i Vladimir Mihajlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи