Читај ми!

Miroslav Mile Vjetrović

Gost 511. emisije je fudbaler Miroslav Mile Vjetrović. Već kao šesnaestogodišnjak postao je prvotimac beogradskog drugoligaša PKB-a. Kasnije je igrao u Palilulcu, Radu, pančevačkom Dinamu, FAP-u, Jedinstvu sa Uba i Obiliću, a vrhunac karijere ostvario u nemačkom Hanoveru koji se u njegovo doba posle 11 sezona vratio u Bundesligu. Jedinstven po tome što je za tri sezone od četvrte lige Srbije dospeo da Bundeslige. Da ostvari možda i zapaženiju karijeru, sprečio ga je težak prelom noge.

Kao novinar više inostranih časopisa i televizijskih stanica uradio je niz intervjua sa najboljim fudbalerima sveta. Autor je emisije Top fudbal, koja je sredinom devedesetih imala izuzetnu gledanost.

U emisiji će između ostalog govoriti: o trenerima Stevanu Jovanovu, Đorđu Kačunkoviću, Velimiru Cigi Đorđeviću, Milanu Zlatanović, Dušanu Kondiću, Verneru Biskupu... Zašto mu je Holanđanin Johan Krojf bio idol? Zbog čega u dva navrata nije prešao u Crvenu zvezdu? Kako su fudbaleri Obilića dobili nadimak vitezovi? Šta je presudilo da postane član Obilića, a ubrzo i Hanovera? O razlici u standardu i medijskom praćenju timova u kojima je do tada igrao i Hanovera. Kako je postao skaut slavnog Liverpula? Na koji način je uspevao da uradi intervjue sa svetskim fudbalskim zvezdama Raulom Gonzalesom, Paolom Maldinijem... kada je to retko kom novinaru uspevalo?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

 

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара