Читај ми!

Jedna mladost, jedan svet nade

Mlada rukometna reprezentacija Srbije danas u 17 časova i 30 minuta igra polufinale Evropskog prvenstva u Portugaliji sa selekcijom Španije. Poslednji put naši juniori bili su među četiri najbolje ekipe 2006. godine, i to pod zastavom Srbije i Crne Gore. U drugom polufinalu igraće Švedska i Portugalija. Naš današnji rival nikako nije lak, naprotiv u svim starosnim dobima njihove selekcije su uvek u vrhu, čućemo šta o ishodu današnjeg meča i našim rivalima misli poznati rukometni trener Aleksandar Brković. Već narednog meseca, od 4. avgusta on će sa klupe predvoditi našu još mlađu selekciju, onu kadetsku, takođe na šampionatu Starog kontinenta, koji se igra u Podgorici.

Svetska smotra najboljih atletičara sveta počinje danas. Posle šampionata u Beogradu marta meseca, novo okupljanje takmičarskog krema "kraljice sportova", ovaj put na otvorenom, održava se od danas do 24. jula  u američkom Oregonu. Srbiju će predstavljati troje atletičara - Ivana Vuleta i Milica Gardašević u skoku u dalj i Boško Kijanović, višetruki državni šampion i rekorder Boško Kijanović u disciplini 400 metara. U susret prvim takmičenjima, razgovaramo sa Edinom Zukovićem, selektorom našeg državnog tima u atletici.

U drugom kolu Superlige Srbije, fudbaleri Partizana od 20 časova igraju u Nišu sa Radničkim, u istom terminu igraju se još dve utakmice 2. kola novog šampionata. Spartak u Subotici dočekuje tim Radnika iz Surdulice, dok je Novi Pazar domaćin ekipi Čukaričkog. U subotu od 20 sati biće odigrana tri meča domaćeg šampionata i to: Crvena zvezda - Kolubara, Mladost (NS) - Vojvodina i TSC - Javor. Poslednja dva meča drugog kola Superlige biće odigrana u nedelju- Radnički će od 17.30 časova dočekati Mladost iz Lučana, dok će Napredak od 20 sati u Kruševcu biti domaćin Voždovcu. Uoči ovog kola, čućemo izjave trenera ekipa koje igraju derbi meč, šefa struke Radničkog Tomislava Sivića i Partizovog trenera Iliju Stolicu.

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je fudbalsku reprezentaciju Srbije zatvaranjem stadiona na narednoj utakmici protiv Švedske u Ligi nacija, saopšteno je iz Niona. Kontrolno, etičko i disciplinsko telo Uefe (CEDB) odluku je donelo zbog ispada navijača Srbije na utakmicama protiv Norveške (0:1) 2. juna i Slovenije u Ljubljani (2:2) 12. juna. Disciplinsko telo Uefe kaznilo je selekciju Srbije sa jednom utakmicom bez publike, a ako se slični prekršaji ponove, "orlovi" će još jedan meč morati da igraju pred praznim tribinama. Fudbalski savez Srbije moraće da plati ukupno 43,000 evra zbog tri različita incidenta - 30,000 evra zbog rasizma navijača, 5,000 evra zbog ulaska navijača na teren i 8,000 evra zbog toga što su navijači koristili lasere. Uz to, Uefa je suspendovala golmana reprezentacije Srbije Predraga Rajkovića na dve utakmice zbog toga što je vređao službeno lice na meču protiv Slovenije. Na narednoj utakmici protiv Švedske, 24. septembra u Beogradu, srpski fudbaleri moraće da nose transparent na kom će pisati "Recite ne rasizmu". 

Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić na maestralan način izborila je plasman u polufinale VTA turnira serije 250 u Budimpešti. Krunićeva je rivalki Siju Vang iz Kine prepustila svega jedan gem (6:0, 6:1) i rešila meč u svoju korist posle 64 minuta igre. Ruski fudbalski klubovi neće moći da nastupaju u evrokupovima ove sezone, presudio je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani. Rusi su prethodno pred sportskim sudom uložili žalbu na odluke Uefe i Fife koje su suspendovale ruske timove i selekcije zbog rata u Ukrajini, ali je sud danas potvrdio odluke vodećih fudbalskih tela.

O ovim i drugim aktuelnostima iz domaćeg međunarodnog sporta- u `Sportskom žurnalu`  Radio Beograda 1. Na našem programu slušajte ono o čemu ćete sutra čitati u novinama. U realizaciji emisije učestvuju i Ivan Petrović, Vesna Gemović, Snežana Pantović i Slobodan Maletić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи