Kakav je kvalitet vode na kupalištima?

Leto je godišnje doba kada najviše tražimo "utehu" u vodi i zbog toga se u ovoj emisiji malo više posvećujemo toj temi. Koleginica Biljana Šujdović razgovarala je s dr Dušanom Avramovićem, specijalistom higijene iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, koji je preneo svoja iskustva i savete.

Istovremeno, grad Zrenjanin je već dve decenije bez pijaće vode. Kakve su šanse da konačno proradi fabrika za preradu vode u ovom gradu, istraživao je kolega Mile Novaković.

Pitaćemo i slušaoce, u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra", razmišljaju li o kvalitetu vode kada tokom leta koriste bazene i kupališta.

Najavićemo i dve zanimljive kulturne manifestacije koje počinju 15. jula:

- Na krovnoj terasi Doma Vojske Srbije otvara se A1 Kinoteka letnji bioskop gde će tokom leta biti prikazano 47 domaćih i stranih filmova - od Čarlija Čaploina, preko Federika Felinija, Romana Polanskog i Dejvida Linča, do legendarnih domaćih digitalno restauriranih klasika.

- U Galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca otvara se izložba studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu „Devet paviljona" koja je nastala kao rezultat saradnje sa Ambasadom Japana i Fakulteta za nauku i tehnologiju Univerziteta Keio u Tokiju.

Kao i svakog petka, priređujemo kviz u okviru kojeg naš darodavac Prizma iz Kragujevca daruje digitalni aparat za merenje krvnog pritiska i pulsa.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара