Читај ми!

Makron u Uberovoj mreži

Francuski predsednik Makron i još nekoliko visokih funkcionera EU našli su se na udaru medija zbog trgovine uticajem. Francuski predsednik i bivša EU komesarka Neli Kros pomagali su američkoj kompaniji Uber da poslovanje proširi na Evropu. Pri tome su kršeni zakoni, diskriminisani francuski taksisti, a političari su, sumnja se, ostvarili materijalnu korist. U procurelim fajlovima koje su objavili Mond i Gardijan navodi se da je Uber u lobiranje uložio skoro sto miliona dolara. Šta je u pozadani ove afere razgovaramo sa Natašom Jokić, našom dopisnicom iz Strazbura.

Usvajanje Temeljnog ugovora u Vladi Crne Gore izazvalo je politički potres u Podgorici. Sporazum Dritana Abazovića i patrijarha srpskog Porfirija ugrozio je opstanak aktuelne vlade. U igri su razne opcije - od rekonstrukcije, stvaranja nove parlamentarne većine do vladinog pada i novih izbora. Šta je najizglednije i kako se ova kriza može razvijati u temi Nataše Aćimović.

Klimatske promene, nagli porast ili pad temperature, ekstremne vrućine i najzdravije često dovode u neprilike. Kardiovaskularni pacijenti su posebno rizična grupa u letnjem periodu. Kako se čuvati , na šta obratiti pažnju, kada se obratiti lekaru, na ova pitanja odgovara Milica Vukićević, specijalista interne medicine

U Muzeju Vojvodine otvara se izložba „San neolitske noći". Direktorka Tijana Pešterac za Magazin objašnjava kako će izložbom rasvetliti nova saznanja o praistorijskom čoveku.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара