Žestoke borbe u Donbasu

U Ukrajini se najžešće borbe i dalje vode u Donbasu. Ruska vojska granatirala je region Harkova, dok su ukrajinske snage ispalile projektile na Lugansk koji je pod ruskom kontrolom. Ruska delegacija stigla je u Tursku na pregovore o izvozu žita iz Ukrajine, javila je agencija RIA novosti. Kako se navodi, postoji uverenje u napredak na današnjim pregovorima između ruske, ukrajinske, turske i delegacije Ujedinjenih nacija.

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću drugi dan zaredom zabranjen je ulazak u južnu pokrajinu, i to bez objašnjenja, iako je posetu na vreme najavio. Petković je pozvao Prištinu i Evropsku uniju da se urazume ako misle da sa Beogradom nastave razgovor u Briselu.

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je srpsku dece iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, koja borave u poseti Srbiji. Vučić je deci poželeo da uživaju u obilasku svih mesta, da uvek dolaze u Srbiju i da vole našu zemlju onoliko koliko ona voli njih. Tokom boravka u Srbiji, srpska deca iz regiona, uzrasta od 10 do 14 godina, posetiće Sremske Karlovce, manastire na Fruškoj gori, Novi Sad i Beograd, kako bi se upoznali sa svojom istorijom, jezikom, kulturom.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Tina Amić
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи