Читај ми!

Selaković: Srbija uspeva da odoli pritiscima

Gotovo 4 i po meseca od početka rata u Ukrajini, Srbija uspeva da odoli pritiscima i sačuva suvereni pristup izboru puta kojim želi da ide, izjavio je za RTS šef diplomatije Nikola Selaković. On ukazuje da naša zemlja trpi ogromne pritiske zbog toga što jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji. Selaković je dodao da je politika povlačenja priznanja nezavisnosti samoproglašenog Kosova živa i aktivna.

Nastavljeni su sukobi u Ukrajini. Najveće borbe vode se u okolini Severska u regionu Donjecka i u Harkovskoj regiji. U jutrošnjem ruskom granatiranju Donjecka ubijeno je 6 ljudi. Ne prestaje ni ukrajinsko granatiranje Donjecka.

U Japanu se održavaju izbori za gornji dom parlamenta u senci atentata na bivšeg premijera Šinza Abea. Istraživanja javnog mnjenja najavljuju dobre rezultate vladajuće koalicije Liberalno-demokratske partije i konzervativne partije Komeito, koju predvodi premijer Fumio Kišida.

Nacionalni Dan nauke, ustanovljen na dan rođenja jednog od najvećih svetskih umova i pronalazača, Nikole Tesle, obeležava se u Srbiji, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Africi. Ulaz u Muzej Nikole Tesle u Beogradu danas je besplatan.


Urednik i voditel: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се