Do kraja godine 5 miliona dinara investicija u ivanjičku putnu infrastrukturu

Evropski parlament je sa 523 glasa za, 78 glasova protiv i 34 uzdržanih uvojio rezoluciju o Srbiji. Zahteva se da pored vladavine prava i slobode medija, Srbija uvede sankcije Rusiji, a da se dijalog o normalizaciji odnosa s Prištinom završi međusobnim priznanjem. Izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik rekao je da je Evropski parlament posvećen pristupanju naše zemlje Evropskoj uniji, ali da poslanici insistiraju da se proces zasniva na političkoj volji, reformama u ključnim oblastima i posvećenosti evropskim vrednostima. Rezolucija nema pravnu snagu, ali predstavlja smernice za zemlje kandidate za članstvo u Uniji.

Predsednik Aleksandar Vučić u poseti je Moravičkom okrugu. U Ivanjičkom selu Radljevu obišao je porodičnu firmu za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća Floriva. U Ivanjici je razgovarao sa predsednikom te opštine, kao i sa predsednicima Sjenice, Raške, Arilja, Kosjerića i Požege. Posle razgovora, predsednik je preneo novinarima da je bilo reči o velikim ulaganjima, pre svega u putnu infrastrukturu.

Posle sinoćnjeg nevremena u Beogradu gradonačelnik Aleksandar Šapić rekao je da su sva javna komunalna preduzeća bila na terenu. To je bilo neophodno jer je količina padavina u Beogradu bila izuzetno velika, naveo je Šapić. Šapić je dodao da će grad nastaviti da radi na promeni slivnika kako bi protok vode bio veći. Predsednik opštine Nova Varoš Radoslav Vasiljević rekao je za Radio Beograd da su nadležne službe te opštine na terenu i procenjuju štetu jučerašnjeg velikog nevremena kako bi se stanovništvu pomoglo u najkraćem roku. Ugroženi su poljoprivredni usevi u četiri sela, a oštećeni su i građevinski objekti. U pojedinim zaseocima opštine Ivanjica padao je grad veličine oraha, a ima štete u malinjacima i na drugim usevima, kao i na seoskim putevima. Sa 19 protivgradnih stanica ispaljeno je 90 raketa, kaže predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Kompanija Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata angažovana je da prečisti vodu za piće u Zrenjaninu. U Vladi Srbije potpisan je ugovor kojim je ta kompanija dobila koncesiju na 25 godina i uložiće 18 miliona evra kako bi se rešio dugotrajni problem tog grada. Posle potpisivanja ugovora, premijerka Ana Brnabić je rekla da će vlada uložiti 510 miliona dinara u sanaciju vodovodne mreže i zamenu azbestnih cevi u Zrenjaninu.

Cena nafte je u padu, juče je bila ispod, a danas iznad sto dolara, što je i do 15 odsto niža cena nego prošle sedmice. Analize pokazuju da je razlog strah od recesije svetske privrede. Cena gasa je pak zadržala visok nivo-premašuje 1700 dolara, kao i cena struje - megavat sat je iznad 350  dolara.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Producent Aleksandar Radović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи