Poziv međunarodnoj zajednici da izvrši pritisak na Prištinu da formira ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ponovo je pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Prištinu da formira Zajednicu srpskih opština. Petković kaže da je nužno da se to učini pre jeseni, jer premijer privremenih institucija Aljbin Kurti za septembar i oktobar najavljuje napad na Srbe.

Predstavnici sindikata Fijata su na novom sastanku u Predsedništvu Srbije.  Biće reči o dinamici isplate otpremnina za radnike koji napuštaju fabriku, o zapošljavanju radnika koji uzimaju otpremnine i koji će dobiti posao u drugim kompanijama, kao i o zaštićenim
kategorijama zaposlenih.

Republička izborna komisija objavila je konačne rezultate izbora. Lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", osvojila je 120 mandata, "Ujedinjeni za pobedu Srbije" 38, a lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" 31 mandat. Na parlamentarnim izborima učestvovalo je 19 lista od kojih je 12 prešlo cenzus. Od danas počinje da teče rok od 30 dana za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine. Poslednje glasanje održano je u Velikom Trnovcu u opštini Bujanovac, na biračkom mestu broj 6.

Ruska vojska nastavlja napredovanje u Donbasu, uz podršku snaga Donjecka i Luganska. Prema izveštajima sa terena, i Kijev i Moskva pojačavaju granatiranje oblasti koje ne kontrolišu. Rusija je upozorila Ukrajinu da obustavi raketne napade na pogranična područja na ruskoj teritoriji.  Vlasti u Kijevu tvrde da promene na frontu nisu velike i da je moguća protivofanziva, kada se za to stvore uslovi.

Univerzitet u Beogradu obeležio je danas 35 godina rada programa obrazovanja EU Erazmus plus i 20 godina postojanja fondacije Tempus koja je zadužena za sprovođenje ovog programa u Srbiji. Zahavljujući ovom prograu više od 850 institucija unapredile su svoj rad na preko 4.300 projekata. Srbija se time svrstala u "top 10 destinacija" Erazmus programa što će doprineti i boljim odnosima u regionu.

Novak Đoković igra u četvrtfinalu Vimbldona sa Italijanom Janikom Sinerom.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Nenad Selaković i Marica Serdar.

Producent Svetlana Stevanović.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи