Читај ми!

Sezona odmora uveliko u toku – oprezno na drumovima!

Em je 1. jul, em je petak, em su vreli dani tokom kojih svi beže iz betona u prirodu. Svi uslovi za velike saobraćajne gužve su ispunjeni, a to znači da svi učesnici u saobraćaju moraju biti veoma pažljivi i fokusirani. Zbog toga jedan deo našeg jutarnjeg programa posvećujemo bezbednosti u saobraćaju. U goste će nam doći profesor dr Boris Antić sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu koji će nam preneti najvažnije savete kako da budemo što sigurniji u vožnji. Posebno ćemo istaći značaj vezivanja pojaseva, vožnje bez alkohola u krvi i prilagođavanja brzine uslovima na drumu. O ovom prvom - vezivanju pojaseva - razgovaraćemo i sa slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Početak jula znači i početak letnje pauze za sve studente, ali istovremeno znači i početak uređivanja studentskih domova. O aktuelnim informacijama vezanim za studentske domove i njihov rad tokom leta razgovaraćemo s Goranom Minićem, direktorom Studentskog centra Beograd.

Smiljana Popov, autorka serijala „Beograd za početnike", najaviće nam veoma zanimljivu tribinu koju organizuje, a koja je posvećena tajnom životu Isidore Sekulić.

Najavićemo i trodnevnu manifestaciju Begej fest koja će se održati u Zrenjaninu od 1. do 3. jula.

Kao i svakog petka, priređujemo Prizma kviz u kojem će jedan slušalac ili s slušateljka dobiti digitalni aparat za merenje krvnog pritiska i pulsa od našeg darodavca Prizme iz Kragujevca.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара