Читај ми!

Vićenca bez premca

Danas su u sali Skupštine proglašeni pobednici Kampa Leskovac 2022. RTS Krosa, u prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića i idejnog tvorca RTS Krosa Stevana Kovačevića. Za volontera godine za 2022. godinu proglašena je Jelena Jovanović, profesor književnosti i doktorand Filološkog fakuteta u Beogradu, dok je za najboljeg organizatora krosa RTS-a u dijaspori proglašen okrug Vićenca. Na ovoj fotografiji, snimljenoj danas u gradu na Veternici, nalae se Jelena Jovanović, njena ekipa iz Vićence i novinari Radio Beograda 1  Slobodan Maletić i Miloš Panić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije zaustavljena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti, Hrvatska je odnela pobedu - 14:12. "Delfini" su tokom čitavog meča jurili prednost rivala, koji zasluženo ide u borbu za medalje. Crna Gora se, pak, sastaje sa Srbijom u razigravanju od petog do osmog mesta. Iz Budimpešte nam se i danas javlja kolega Milan Bigović, uz razgovore sa našim reprezentativcima. 

Iz košarke - Danilo Anđušić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom, dok se šampion Crvena zvezda zvanično oprostio od trenera Dejana Radonjića koji je potpisao za Panatinaikos iz Atine. Košarka reprezentacija Srbije, predvođena Nemanjom Bjelicom i Bobijem Marjanovićem, gostuje Letoniji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine Ova utakmica igra se od 18 časova i 30 minuta.

Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Milenko Sebić, osvojio je zlatnu medalju na 19. Mediteranskim igrama u Oranu u disciplini vazdušna puška. U finalnom delu takmičenja, Milenko je pokazao klasu i pobedio konkurenta iz Hrvatske Mirana Maričića sa 17:15. Ognjen Ilić na istom takmičenju osvojio je bronzanu medalju u biciklizmu, disciplina hronometar. Na ovim igrama u Alžiru takmičiće se i ženska reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3, pa razgovaramo sa članicom našeg državnog tima Ivanom Curaković, mladom damom rođenom u Srbobranom, koja iza sebe već ima i internacionalno košarkaško iskustvo. 

Španski teniser Roberto Bautista Agut saopštio je da se povlači sa Vimbldona, pošto je pozitivan na koronavirus.  On je treći teniser na Vimbldonu koji se povukao zbog koronavirusa, posle Marina Čilića i Matea Beretinija.  Srpski teniser Filip Krajinović igrao je protiv Nika Kirjosa duel drugog kola Vimbldona i nije se baš proslavio, Australijanac je tokom celog meča bio bolji. Sutra jedan od protiv drugog igraju Đković i Kecmanović, to je - nažalost - bila volja žreba.

O ovim i drugim vestima iz domaćeg i međunarodnog sporta možete slušati  u `Sportskom žurnalu`. Poslušajte danas ono o čemu ćete sutra moći da čitate na novinskim stupcima. U realizaciji emisije učestvuju Ivan Petrović, Ljubinka Dobrilović i Snežana Pantović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи