Читај ми!

Svemirski basket

Svetske šampione u basketu 3x3, reprezentativce Srbije, sinoću su na aerodromu "Nikola Tesla", gde su im doček priredili najbliži članovi porodice i prijatelji. Već danas, zvanična svečanost održana je u nacionalnoj kući košarke, gde su još jednom odati komplimenti Dejanu Majstoroviću, Strahinji Stojačiću, Mihailu Vasiću i Marku Brankoviću. Naši majstori basketa, petostruki osvajači titule prvaka sveta, izrazili su zadovoljstvo zbog novog zlata i najavili napad na olimpijsku titulu u Parizu 2024. godine.

Reprezentacija Srbije u vaterpolu doznala je ime rivala u četvrtfinalu, pošto je Hrvatska savladala Gruziju. Igraće se, dakle, `balkanski el klasiko`, i to sutra od 16 časova. Naši `delfini` imali su čak četiri dana odmora, to može biti dobro, ali može biti i mač sa dve oštrice. Naš kolega Milan Bigović je na licu mesta i javlja nam se sa najnovijim informacijama i igračima i stručnjacima obe reprezentacije.

Filip Krajinović jedini je srpski predstavnik koji u utorak izlazi na vimbldonski teren ne pre 16.20 časova. Krajinović se u prvom kolu sastaje sa Jiržijem Lehečkom iz Češke. Najnovije vesti sa Vimbldona nisu dobre- posle Čilića, koronavirus nije mimoišao ni Italijana Beretinija, zdravstvena opasnost nadvila se nad turnir u Londonu. Čilić je 23. juna trenirao sa Đokovićem na Centralnom terenu, a Nadal je istog dana trenirao sa Beretinijem, pa ostaje da se vidi kakva će biti situacija sa srpskim i španskim teniserom. Novak je u međuvremenu savladao Sonvua Kvona u prvom kolu Vimbldona, dok ga u drugom očekuje duel sa Tanasisom Kokinakisom iz Australije.

Na Mediteranskim igrama u Alžiru naše odbojkašice jutros su savladali Hrvatsku rezultatom 3-2, dok su odbojkaši zabeleži još jedan, drugi poraz, ovoga puta od Španije, u taj brejku. Vaterpolisti Srbije savladali su ubedljivo Potrugaliju sa 16-3, u toku je meč rukometaša sa Egiptom. Ostale najnovije vesti - rukometaši Srbije nalaze se u trećem šeširu uoči žreba za Svetsko prvenstvo, koje će biti odigrano od 12. do 29. januara naredne godine u Poljskoj i Švedskoj, saopštila je Međunarodna rukometna federacija. Žreb će biti održan u subotu, 2. jula, u Katovicama. Košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nikola Kalinić napustiće Crvenu zvezdu i karijeru nastaviti u Barseloni. Tamošnji mediji navode da su se igrač i klub dogovorili, ali da transfer još nije kompletiran.

O ovim i drugim vestima iz domaćeg i međunarodnog sporta u današnjem Sportskom žurnalu, u čijoj realizaciji učestvuju i Žarko Bovan, Vesna Gemović, Milan Bigović i Slobodan Igrutinović.


Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи