Читај ми!

Otvoren aerodrom "Rosulje" kod Kruševca

Aerodrom Rosulje kod Kruševca svečano je otvoren za avio-saobraćaj, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. To je, kako je rekao predsednik, prvi sportski aerodrom koji će moći da koriste mali avioni, sportska i biznis avijacija i koji će doprineti razvoju ovog kraja, većim platama i penzijama. Predsednik Vučić je prethodno obišao Moravski koridor i tom prilikom istakao da je taj auto-put veoma važan za podizanje i Kruševca i Trstenika gde, kako kaže, treba uraditi industrijsku zonu i dovesti fabrike. Poručio je da je urađen najteži deo posla i da će deonica do Kruševca biti gotova do kraja godine.

U Ukrajini su nastavljeni sukobi. Najteže borbe su na istoku oko Lisičanska. Eksplozije se čuju u Kijevu, ali i u gradu Čerkasi. Severodonjeck u Luganskoj oblasti potpuno je pod ruskom kontrolom. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju ruskih trupa u Ukrajini i uručio medalje vojnicima koji su pokazali hrabrost u izvršavanju zadataka u Donbasu. Zapadne zemlje spremaju nove sankcije Moskvi. Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Japan i Kanada zabraniće uvoz ruskog zlata u okviru novih mera protiv Rusije, saopštila je vlada u Londonu.

Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić izjavio je da građani Srbije koji u Rimu čekaju zbog otkazivanja leta Vizera za Beograd ostaju u hotelu i da se čeka odgovor te kompanije. Zbog otkazivanja letova oko 300 putnika iz Srbije od sinoć se nalazi na aerodromima u Rimu i Frankfurtu. Diplomatski predstavnici Srbije u Italiji i u Nemačkoj su sve vreme sa našim građanima koji su ostali blokirani na aerodromima u Rimu i Frankfurtu i zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova pokušavaju da pronađu rešenje.

Na području Pomoravlja, istočne i jugoistočne Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da posle podne to područje očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa gradom, kratkotrajno jakim i olujnim vetrom.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti:Irena Jelovac i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се