Читај ми!

Zabavnik

„Dužnost nam je da sledimo maštu bar koliko poštujemo očiglednosti realnog sveta od kojih živimo. Jer, istina ima najviše izgleda da bude negde gde se naša mašta i tuđa realnost ukrštaju…“

Tako je pisao Borislav Pekić u eseju „Atlantida naših nada", a mi sledeći ga u stopu, u Zabavnik dovodimo prvu izmišljenu, nikad nađenu i uvek traženu zemlju - čudesnu i mističnu Atlantidu, koja hiljadama godina živi na tankoj liniji preplitanja mašte i stvarnosti; tamo gde se rađa umetnost ili neki njeni odsevi.

"Ako postoji bilo kakav način da nešto uradi pogrešno, tako će i uraditi" - rekao je ljutito vazduhoplovni inženjer Edvard Marfi 1949. godine u vojnoj bazi "Edvards", koja se nalazila u kalifornijskoj pustinji Mohave, i ušao u legendu. Tehničar kome se obratio samo je slegao ramenima i ponovo povezao kablove. Kako se zvao, ne zna se.

U proleće 1966. godine Džon Lenon i Pol Makartni pišu novu kompoziciju za Keli Smit, očekuje se prvi roman pevačice Tvinkl, Lesli Keron igra u filmu o Edit Pjaf, nova ploča Boba Dilana rasprodata je u 60 hiljada primeraka, ali unapred; a na trećem mestu top liste singlova u Britaniji i druga na Bilbordovoj „Hot handred" listi nalazila se Šer sa pesmom Bang, bang (My baby shot me down). Bila je to njena najprodavanija ploča 60-ih.

Šer je '87. snimila i rok verziju ove pesme, ali još od '66-te, i dalje je najslušanije izvođenje Nensi Sinatre, o čemu ćemo neki drugi put. Sada se vraćamo pevačici i glumici Šer, bar iz dva razloga.

Pesma „Bang, bang" objavljena je na njenom drugom albumu „The Sonny Side of Cher", iza kojeg je stajao njen tadašnji muž Soni Bono, i u Džuboksu pojavila se reportaža o njima. Dakle, Soni i Šer, privatno, godine 1966.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи