Među svetovima svet

Pored svih fizičkih podudarnosti i sličnosti, postavlja se pitanje koliko su blizanci mentalno slični. Noćas ćemo govoriti o psihologiji blizanaca.

Kolike su psihološke razlike između blizanaca? Postoji li tu razlika između onih koji su jednojajčani u odnosu na dvojajčane? Kakva je emotivna vezanost između njih i ima li istine u tome da su veze između takve braće i takvih sestara mnogo jača od onih koji nemaju svog "dvojnika"? Postoje li sličnosti kod psiholoških smetnji tih osoba? Kako se osoba suočava sa smrću svog blizanca?

O tome razgovaramo sa doktorom Ilijom Milovanovićem, psihologom. On je docent na Odseku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i jedan je od istraživača u Centru za bihejvioralna istraživanja u psihologiji, čiji je cilj istraživanje blizanačkih parova.

U drugom satu slušaoci u direktnom programu ili putem Instagram stranice emisije mogu postaviti pitanje gostu u vezi sa temom.

Autor i voditelj je Milica Đilas.

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]