Читај ми!

Srbija nije zaustavila nijedan infrastrukturni projekat, uprkos krizi, ocenio predsednik Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da uprkos trenutnoj situaciji uzrokovanoj ratom u Ukrajini, nijedan infrastrukturni projekat u Srbiji nije zaustavljen. Vučić je, upitan za infrastrkturne projekte, da li se nešto promenilo s obzirom da su cene građevinskog materijala skočile, da li je bilo zahteva izvođača za promenom ugovora, kao i koji su prioriteti države, jer se čini da su energetske potrebe izbile u prvi plan, kao što su skladišta gasa i nafte, rekao da bi voleo kada bi mogli da biramo prioritete.

Ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjana Matić izjavila je da je tržište hrane stabilno i da je snabdevenost dobra. Najavila da će ponovo robne rezerve reagovati sa dodatnih 23 hiljade tona brašna ka pekarskoj industriji po subvencionisanim cenama od 33 dinara po kilogramu brašna. Ona je istakla da je najveća briga uvezena inflacija i da borba sa inflacijom ostaje najveći prioritet. Kada su u pitanju cene, ona je navela da se očekuje da od polovine godine krene stabilizacija, a sa padom inflacije počeće se u drugoj polovini godine, izjavila je za RTS ministarka Matić.

U Ukrajini, najteže borbe vode se u istočnom delu Donbasa. Ukrajinske snage granatiraju Donjeck, dok je najveći deo samoproglašene Luganske Narodne Republike pod kontrolom lokalnih i ruskih snaga. Počelo je deminiranje područja Azovstalja. U Sočiju se sastaju predsednici Rusije i Belorusije, a Moskva poručuje da je spremna da nastavi pregovore zamrznute na zahtev Kijeva.

Srpski reprezentativac u tekvondou Stefan Takov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mančesteru u kategoriji do 74 kilograma.

Crvena zvezda dočekuje Cedevita Olimpiju u trećem meču polufinala ABA lige. Meč u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 19 sati. Prvi finalista je Partizan, koji je juče ubedljivo savladao Budućnost sa 101:77.

Drugog dana Rolan Garosa na teren izlaze četiri naša tenisera. Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo.  Novak Đoković večeras kreće u odbranu trofeja i osvajanje 21-vog grend slema. Meč sa Japancem Jošihitom Nišiokom neće početi pre 20 sati i 45 minuta. Pre njega na teren će Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Marica Serdar i Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се