Читај ми!

Ofanziva ruskih snaga u Lugansku

Nastavljeni su sukobi u Ukrajini. Ruske snage uništile su Pavlogradski most između Severodonjecka i Lisičanska u oblasti Luganska, kaže ukrajinski šef regionalne vojne administracije. Ukrajinske snage granatirale su grad Pervomajsk u Luganskoj narodnoj republici ispalivši na njega 10 projektila, tvrdi Moskva. Rusija vodi veliku ofanzivu u Lugansku, nakon što je ugušila višenedeljni otpor poslednjih ukrajinskih boraca u strateškom jugoistočnom gradu Marijupolju.

Ruski naftni gigant "Gasprom" saopštio je da će nastaviti da snabdeva Evropu gasom preko Ukrajine, kroz granični prelaz Sudža. Posle odbijanja da gas bude plaćen u rubljama, Litvanija je od danas ostala bez gasa, ali i nafte i struje iz Rusije.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je broj potvrđenih slučajeva majmunskih boginja povećan na 92. Do sada nije zabeležen nijedan smrtni slučaj povezan sa tom bolešću.

Majmunske boginje se ne prenose lako, pa nema razloga za brigu i strah ukoliko virus dođe u Srbiju, kaže virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler. Dodaje da u Evropi nema smrtnih slučajeva od te bolesti i da potporna terapija i antivirusni lekovi deluju na adekvatan i efikasan način.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи