Читај ми!

Grčka od 1. juna ukida obavezu nošenja maski i očekuje rekordan broj srpskih turista

Da li Srbija i dalje može da računa na dolazak stranih investitora? Između povoljnih uslova koje imaju u našoj zemlji i aktuelnih političkih pritisaka, da li će se većina kompanija odlučiti da štiti vlastite poslovne interese, bez obzira na pozive svojih država da se vrate? Kada je reč o dodeli subvencija, da li je utemeljeno mišljenje koje vlada u javnosti da su domaće firme u neravnopravnom položaju u odnosu na strane? Ko ima najviše koristi od takve vrste finansijske podrške i koliko je ona do sada pomogla ekonomskoj stabilnosti? O budućim uticajima geopolitičkog trenutka razgovaramo sa profesorom Ljubodragom Savićem sa Ekonomskog fakulteta.

U Beogradu je boravio grčki ministar za turizam Vasilis Kikiljas. Tokom svog boravka sastao se sa brojnim državnim zvaničnicima među kojima su bili i ministarka turizma Tatjana Matić i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić. Koliko će srpskih turista ovog leta boraviti u Grčkoj? Koja su pravila za ulazak u tu zemlju? Da se i oni bore sa drastičnim poskupljenjima i hoće li biti ukinut roming za naše turiste. O svemu ovome sa ministrom turizma Grčke razgovarao je Aleksandar Milivojević.

Svakodnevna i prekomerna upotreba suplemenata i minerala postala je globalni trend koji je posebno uzeo maha od početka pandemije. Njihovo kombinovanje „na svoju ruku", bez saveta lekara ili farmaceuta može biti opasna, naročito ako se ne prave propisane pauze. To je bio jedan od razloga da se nedavno usvoji poseban Pravilnik o dodacima u ishrani. On između ostalog propisuje precizne limite za maksimalno dozvoljene doze, bezbednosne provere, uslove registracije i reklamiranja. O novim pravilima koja važe na tržištu i koja bi trebalo da uvedu više reda u kontroli i racionalnoj upotrebi, razgovaramo sa Aleksandrom Mirić, predsednicom Grupacije proizvođača i distributera dodataka ishrani.

Kvadovi, mala terenska vozila na četiri točka, sve su popularniji kod mladih. Na žalost često su i akteri saobraćajnih nesreća koje se završavaju tragično. Istovremeno, tragovi njihove vožnje mogu se videti u zaštićenim područjima gde uništavaju tlo i životinjski svet. Iako ih je sve više, ova vrsta četvorotočkaša, praktično je van domašaja zakona. Da je reč o neuređenoj oblasti govori i podatak da ne postoji jasno definisana obuka za upravljanje njima. Naši sagovornici su Milan Božović, stručnjak za bezbednost saobraćaja i Mladen Antić iz Udruženja planinara Sokobanje.

Autor: Dijana Ivanov Kadić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи