Da li su sva poskupljenja opravdana?

Od kako je počelo proleće bukvalno svakodnevno se suočavamo s poskupljenjima. Ne prođe ni dan, a da bar jedan artikal ne bude skuplji nego prethodnog dana. A da li su sva ta poskupljenja opravdana? I da li neko to proverava? Ova pitanja postavićemo prvo slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra", malo kasnije u emisiji i našem sagovorniku Zoranu Nikoliću iz Organizacije potrošača Kragujevac.

Dužno poštovanje posvetićemo i malim bićima koja mnogo znače za naš život - pčelama. Zašto baš njima? Pa zato što je 20. maj Svetski dan pčela. Sagovornik na tu temu biće nam Stanko Rajić, predsednik Beogradskog udruženje pčelara, koji će nam malo više pričato i urbanom pčelarstvu i o tome kako svi možemo da doprinesemo očuvanju ovih vrednih insekata.

Tako se namestilo da ovog petka počinju tri značajne kulturne manifestacije pa ćemo ih sve najaviti:

- Dr Zoran Maksimović, selektor festivala, najaviće Nušićeve dane u Smederevu

- arheološkinja Ivana Minić predstaviće nam 22. Međunarodnu smotru arheološkog filma u Narodnom muzeju u Beogradu

- Mladen Savković, saradnik Institua Servantes detaljnije će najaviti filmski festival Španski metar koji će predstaviti 20 ostvarenja iz Španije i Južne Amerike.

Ugostićemo i Slobodna Loku Nešovića, koji je rešio da za sve zainteresovane građane izloži brojna dela savremenih umetnika iz svoje lične kolekcije.

Kao i svakog petka, imamo i lep poklon za slušaoca koji bude pobednik našeg kviza. Darodavac Prizma iz Kragujevca daruje digitalni aparat za merenje krvnog pritiska i pulsa.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара