Nove dojave o postavljenim bombama, pretnje upućene pojedinim bolnicama

Nastavlja se niz dojava o postavljenim bombama, kojih je prethodnih dana bilo na stotine, a sada su ponovo evakusane dve srednje škole u Beogradu. Nešto pre 11 časova u Medicinsku školu na Zvezdari i PTT-u školu stigla je dojava o bombi. Evakuisana je i Visoka škola elektrotehnike i računarstva. Prethodno, iz gimnazije Bora Stanković u Nišu, evakuisani su svi đaci i profesori, takođe zbog dojave o bombi. Kontradevrzione ekipe MUP-a su na terenu i proveravaju sve navode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće patrijarha srpskog Porfirija i episkope Srpske pravoslavne crkve, koji su se okupili na redovnom ovogodišnjem Arhijerejskom saboru SPC. Sinod Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije  održaće koordinacionu sednicu na kojoj će biti razmatrana odluka Srpske pravoslave crkve o kanonskom jedinstvu dve crkve, što podrazumeva, kako se navodi, najširu  autonomiju, ali ne i autokefalnost.

Predsednica Vlade Ana Brnabić u radnoj je poseti Severnoj Makedoniji. Za premijerku je priređen zvaničan doček ispred Vlade Severne Makedonije, a posle toga je održan sastanak dveju delegacija, koje predvode premijerka Srbije i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski. Zajedno su potpm prisustvovali otvaranju samita Makedonija 2025-e, regionalnog skupa koji svake godine okupi više od 250 učesnika, gde učestvuju na premijerskom panelu "Izgradnja prosperitetne budućnosti: Uloga regionalne saradnje". Premijerka Brnabić je istakla da je priortet u ovim teškim vremenima mir i stabilnost i regionalna saradnja, kao i da jedino saradnjom zemlje Zapadnog Balkana mogu sebi da otvore prostor za dodatni rast i propseritet u ovim teškim vremenima.

Sukobi u Ukrajini ušli su u 84-ti dan. Borci iz čeličane stigli su u dva grada koja su pod ruskom kontrolom. Zelenski je razgovarao telefonom sa francuskim predsednikom i nemačkim kancelarom o daljim zajedničkim akcijama. A na terenu - ruske snage nastavljaju raketne napade na vojne ciljeve. Gađani su Dnjepar i pogranične oblasti Černigovska i Sumska. Ukrajinske snage gađaju JASINOVATIJU u Donjecku i ruski granični prelaz Tetkino.

Devetomesečni Vukan Stoiljković, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa, primljen je u dečju bolnicu u Budimpešti. Slede detaljni pregledi i analize koje će trajati desetak dana. Nakon početnih analiza, lekarski konzilijum odlučivaće o tome kada će Vukan moći da primi gensku terapiju Zolgesmu, vrednu dva i po miliona evra. Taj iznos je skupljen zahvaljujući humanim ljudima i njihovim donacijama.

Više javno tužilaštvo je saopštilo da je jutros u Dunavu kod Ade Huje nađeno telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca. Naložena je obdukcija tela, a nakon obdukcije, toksilološke i DNK-a analize, utvrdiće se identitet nastradalog. Otac nestalog Splićanina Mateje Periša Nenad Periš, rekao je za hrvatske medije da ga je srpska policija obavestila o tome da je pronađeno telo mladića, ali da se čeka poređenje DNK.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Marica Serdar.

Producent Ljubinka Dobrilović.



Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи