Život u brojevima

Dve skandinavske zemlje Finska i Švedska zvanično su podnele zahtev za prijem u NATO. Na taj potez odlučile su se zbog intervencije Rusije u Ukrajini. I Švedska i Finska su bile neutralne tokom Hladnog rata, a njihova odluka da se pridruže alijansi jedna je od najznačajnijih promena u evropskoj bezbednosnoj strukturi. Tim povodom sagovornik nam je vojni analitičar Vlade Radulović.

Gost nam je mladi Čačanin JOVAN STEVIĆ. Za njega smo čuli još 2016. godine. Tada je bio srednjoškolac, sa koeficijentom inteligencije 150 i sposobnošću da iz glave sračuna najkomplikovanije operacije. Tu genijalnost, na žalost, pratio je i težak život u siromaštvu. Genije ne bi bio genije da nema rešenje i za ovakve prepreke. Danas je student Ekonomskog fakulteta i trenutno praktikant u Ministarstvu finansija. O svemu tome pričaćemo sa njim.

Hronična oboljenja creva, poput Kronove bolesti ili ulceroznog kolitisa, nekada su bila retka. Danas je njima pogođeno više od 10 miliona ljudi u svetu. U Srbiji ih je 8 do 10 hiljada i to su pretezno mladi ljudi, do 30-te godine. Reč je o doživotnim bolestima sa teškim simptomima, koje značajno utiču na kvalitet života. Povodom Međunarodnog dana zapaljenskih bolesti creva sagovornik nam je prof. dr DINO TARABAR, specijalistalista interne medicine - gastroenterolog/onkolog iz KBC "Dr Dragiša Mišović".

Autor: Olivera Stajić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи