Šta u 21. veku može da ostane lično?

Kancelarija Poverenika za javne informacije i zaštitu podataka o ličnosti pokrenula je kapmanju "NEKA OSTANE LIČNO" kako bi se građanima približila tema zaštite podataka o ličnosti, ali i da bi se svi upšoznali s rizicima povrede ovog prava. U okviru kampanje pripremljeno je i pet TV spotova koji će se emitovati na nacionalnim i lokalnim stanicama. O ovoj kampanji koleginica Ružica Zorkić-Radičević razgovarala je s Milanom Marinovićem, Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. A pre ovog priloga, na istu temu razgovaraćemo i sa slušaocima u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Osvrnućemo se i na lažne dojave o bombama koje su u ponedeljak, 16. maja poslate na adrese preko sto škola u Beogradu, a prethodnih dana stizale su i na adrese tržnih centara i drugih mesta gde se okuplja veliki broj građana. O tome da li je moguće ući u trag pošiljaocima lažnih dojava i kako "kompjutraska" istraga, pričaćemo sa Žarkom Kecićem, stručnjakom iz Registra nacionalnog Internet domena Srbije.

Saznaćemo više detalja o događaju pod nazivom „Svako može da pukne", koji je posvećen temi mentalnog zdravlja i tokom kojeg su građani imali prilike da saznaju više o zaštiti zdravlja, ali i da se upoznaju sa osobama koje su lično prošle ili i dalje prolaze kroz neke mentalne poteškoće.

U poslednjem satu emisije malo ćemo se opustiti i čuti neke detalje iza kulisa nedavno završenog takmičenja za Pesmi Evrovizije.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи