Читај ми!

Da li je baš svako od nas u mogućnosti da štedi?

Iza nas su uskršnji, a uskoro i prvomajski praznici, vreme kada tradicionalno daje oduška od svakodnevice, putovanjima, izletima i poklonima za najbliže, a malčice se i zaboravi krizno vreme u kom već dugo živimo. Naravno, svako onoliko koliko može u odnosu na primanja. Ali smo zato često posle praznika u situaciji da moramo da "stežemo kaiš", pa neretko iskrsne i pitanje štednje. Zato se i mi pitamo - ko i kako u kriznim vremenima može da uštedi novac? Da li je najveća predrasuda, ali i izgovor za mnoge, da je štednja rezervisana uglavnom za ljude koji imaju visoka primanja? Može li se dobro upravljati ličnim finansijama samo kada rashodi ne prevazilaze prihode ili su u pravu stručnjaci koji tvrde da su navike i disciplina često važniji od visine plate? O tome kako možemo da postanemo ekonomičniji i da li je baš svako od nas sposoban za to, razgovaraćemo sa Dejanom Gavrilovićem iz Udruženja potrošača „Efektiva“.

Dve teme će nas voditi u Italiju:

- od Sanje Lučić, dopisnika RTS-a čućemo kako su tamo protekli prvomajski praznici, koje kovid mere će još biti ukinute, ali zašto je "stezanje kaiša" pomenuo i italijanski premijer Mario Dragi pre neki dan u Senatu,

- a kako Torino u naredne dve nedelje postaje muzički epicentar Evrope zbog ovogodišnjeg festivala "Evrovizija", naš specijalni izveštač, muzička urednica Katarina Epštajn izvestiće nas o atmosferi, prijemu naše predstavnice i pripremama za tri festivalske večeri os 10. do 14. maja.

Na kraju, ali svakako ne i na poslednjem mestu - kako je ovo prvi ponedeljak u maju, neće izostati ni naš redovni kontakt-program sa slušaocima u "Magazinu na Prvom", od 11 do 12 časova.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво