Читај ми!

U Srbiji od sinoć tri teške saobraćajne nesreće

U Srbiji su se od sinoć dogodile tri teške saobraćajne nesreće, u kojima je stradalo četvoro ljudi. Na putu Kruševac-Aleksandrovac, kod mesta Lukavac, poginule su dve osobe, a tri su povređene u udesu putničkog i teretnog vozila. U Vladičinom Hanu kod tunela Manajle pronađeno je telo ženske osobe u Južnoj Moravi, a za drugom devojkom se traga, nakon što je automobil u kojem su se nalazile sleteo u reku. Dve osobe su spasene. Kod mesta Kusadak, na putu Smederevska Palanka - Mladenovac, u sudaru dva vozila stradao je dvadesetotogodišnji mladić, a povređeno je dvoje dece i jedna devojka. Do nesreće je došlo kada je jedno vozilo prešlo u suprotnu traku. Vozač tog automobila, 39-togodišnji M.K. iz Mladenovca, uhapšen je pod sumnjom da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola.

U Srbiji je i dalje nepovoljna epidemijska situacija. Prvi slučaj omirkona potvrđen je krajem decembra, a od tada do danas ubrzano raste broj novoobolelih i nedeljama je petocifren. Sve je više zaraženih među zdravstvenim radnicima, ali i među decom. Preovladava omikron soj korona virusa koji daje lakše kliničke slike, ali lekari ipak apeluju na poštovanje epidemioloških mera i na vakcinaciju.

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije na predstojećim parlamentarnim izborima izlaze sa posebnim listama. Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da je iza te dve stranke deset godina uspešne saradnje, i da su se na sastanku dogovorili da posle izbora nastave da rade zajedno i na nivou vlade Srbije i u Gradu Beogradu. Predsednik SPS-a Ivica Dačić je rekao da ako je Vučić predsednički kandidat ispred Srpske napredne stranke, onda će on biti zajednički kandidat i Socijalističke partije Srbije. U suprotnom, to bitno menja odluku SPS-a.

Nastavlja se ukrajinska kriza. U tu zemlju stigla je još 81 tona municije iz Sjedinjenih Država. Dostavom naoružanja Vašington huška ukrajinske vlasti na akciju protiv stanovnika regiona Donbas, navodi ruska ambasada u Americi. Rusija je, u međuvremenu, u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, prebacila u Belorusiju protivvazdušne sisteme Pancir-S. Sistemi će biti raspoređeni na položaje i stupiti na dužnost borbene obuke u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države Belorusije i Rusije.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара