Читај ми!

Putevima niti

Novi Sad, kao evropska prestonica kulture u 2022. biće domaćin mnogobrojnim izložbama, koncertima, performansima – umetnicima- i domaćim i stranim, koji će se predstavljati tokom cele godine. Zato posebno raduje činjenica da su se u aktivnosti uključili i lokalni – kulturno-umetnički ansambli i centri koji će svojim angažovanjem doprineti da se ova naša -kulturna prestonica- pokaže u što boljem svetlu.

Danas će mladi iz Futoga, otvoriti serijal izložbi, predavanja i radionica, kojima će u fokusu biti - narodne nošnje. Saznaćemo, ovog jutra, kada i šta sve će moći da se vidi.

Posetićemo i Vršac - tamo je u toku izložba „Sjaj ruskih slikara" - i to u jednom od najstarijih Muzeja u Srbiji - osnovanom daleke 1882. Ali i - Centar za povređene i bolesne jedinke - oformljen u delu gradskog parka. To je, posle Palića, drugo prihvatilište divljih životinja u Vojvodini.

Govorimo i o regionalnom udruženju stočara u Leskovcu, deci sa Kosova koja su zimski raspust provela na Goliji, biblioteci u podrumu - u Prokuplju i o tome kako se pišu putopisi.

Sa vama je Ružica Zorkić Radičević.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се