Читај ми!

KBC Dragiša Mišović ponovo u kovid režimu

U Srbiji je i dalje petocifren broj novozaraženih, u prethodnom danu 40  preminulih od kovida, a sve češće oni koji su već imali koronu obolevaju  ponovo. Epidemijska situacija podjednako je teška u celoj zemlji. Posle  kraće pauze deo KBC "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu. Tim  za škole danas će saopštiti odluku o modelu nastave, za narednu sedmicu.  Đaci će i naredne nedelje ići u školu po istom modelu kao i do sada,  odlučio je Tim za škole,a prenose beogradski portali.

Organizovana kriminalna grupa želi da se osveti predsedniku Srbije  pošto smo uspeli da razbijemo velike narko kartele, rekao je za RTS  ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Naglasio je da Radoje  Zvicer ne radi sam, već da ima političkog šefa, koji je, podvukao je  minstar, deo struktura vlasti nekih nama bliskih država. Na pitanje o  kome se radi, Vulin je rekao da ne bi bilo korektno da izlazi sa imenima  pre nego što se podigne optužnica.

Poslanici Evropskog parlamenta razgovaraju sa predsednikom Aleksandrom  Vučićem, a nešto kasnije će se sastati i sa premijerkom Anom Brnabić.  Planiran je i razgovor i sa članovima privremenog Nadzornog tela za  praćenje medija. Posrednici u međustranačkom dijalogu Tanja Fajon,  Vladimir Bilčik, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan prethodno su  razgovarali predstavnicima vanparlamentarne opozicije. Bilčik je izjavio  je da je atmosfera na sastancima bila dobra, ali da će detaljnije o tome  govoriti sutra. Deo opozicije zatražio je od posrednika da pomognu da  Srbi na Kosovu i Metohiji mogu da ostvare svoje biračko pravo. Tražili  su i da, umesto lokalnih izbornih komisija, prigovore i odluke o  poništavanju izbora na pojedinim mestima zbog nepravilnosti, treba da  rešava Republička izborna komisija. Zamolili su ih i da upute apel  medijima da pozivaju sve političke stranke u svoje programe, a isto tako  i političarima da se odazivaju.

Očekuje se odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o daljim  aktivnostima nakon odbijanja Amerike i NATO-a da Moskvi pruže tražene  bezbednosne garancije da se Alijansa neće širiti na istok. Šef ruske  diplomatije Sergej Lavrov poručuje da Moskva ne želi rat, ali da neće  dozvoliti Zapadu da na najgrublji način ignoriše njene interese.  Vašington zahteva da se 31. januara održi sastanak Saveta bezbednosti  Ujedinjenih nacija o Ukrajini.

Poznati britanski magazin  New Musical Express nominovao je Exit za  najbolji festival na svetu, saopštila je direkcija tog muzicckog  festivala iz Novog Sada. EXIT je dva puta proglašen za najbolji evropski  festival u okviru Evropskih festivalskih nagrada, kao i za najbolji  evropski festival van Velike Britanije, koje dodeljuju Britanske  festivalske nagrade.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac.

Producent Ljubinka Dobrilović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се