Premijerka Ana Brnabić u Briselu

U Briselu se održava sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Srbije, šesti po redu. Delegaciju naše zemlje predvode premijerka Ana Brnabić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, dok ispred unije Savetom predsedava šef diplomatije Đuzep Borelj, uz prisustvo komesara za proširenje Olivera Varheljija. Na sastanku bi trebalo da se definišu prioriteti i dalje smernice za napredak Srbije na evropskom putu, a razmatra se i saradnja u regionu, dijalog Beograda i Prištine kao i pregled opšte situacije na Zapadnom Balkanu.

Država će, zbog povećane potrošnje, obezbediti dodatni uvoz struje, rečeno je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima. Predstavnici Elektroprivrede saopštili su da je potrošnja struje u odnosu na januar prošle godine uvećana, pre svega zbog niskih temperatura. U Elektrodistribuciji navode da je distributivni sistem stabilan, a manji prekidi nastaju zbog planiranih radova koji su neophodni radi prevencije kvarova. Potrošnja prirodnog gasa je na rekordnom nivou, zbog čega se uvoze dodatne količine, ali snabdevanje nije ugroženo, a isporuka toplotne energije korisnicima daljinskog grejanja u Srbiji je stabilna, konstatovano je na sednici Radne grupe.

U Srbiji je na korona virus pozitivna svaka druga testirana osoba, a vrh ovog talasa očekuje se sredinom februara. Raste i broj zaražene dece. Dr Snežana Rsovac, pulmolog iz Dečije klinike u Tiršovoj kaže da omikron kod dece uglavnom daje umerenu i blagu kliničku sliku, retko kada tešku, i da prolazi za oko 5 do 7 dana. Savetuje da deca koja imaju visoku temperaturu i ne mogu dobro da unose hranu, odmah budu odvedena pedijatru na pregled. Starijoj deci je, kaže, potrebno da se daju lekovi, a da ako se stanje ne poboljša 24 do 48 sati kasnije, odu lekaru.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи