Zaleđeni trotoari - ko treba da ih čisti?

Da li ćemo dočekati jednu zimu sa trotoarima očišćenim od snega i leda? Da bismo odgovorili na to pitanje prvo treba da pitamo sami sebe da li smo očistili sneg ispred zgrade i zašto nismo. Dobro, da ne preterujemo, ima mnogo ljudi koji čiste sneg ispred svojih ulaza, ali isto tako ih ima mnogo koji ne čiste. A nažalost, ima mnogo građana Srbije koji su završili s prelomima posle pada zbog snega i leda. Zbog toga se ovog jutra bavimo temom koja postaje aktuelna svaki put kad padne sneg. U goste nam dolazi Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika zgrada koji će nam precizno reći šta je čija obaveza u ovoj oblasti. To će ujedno biti i pitanje jutra za sve naše slušaoce.

U emisiji ćemo govoriti i o mladim ljudima bez roditeljskog staranja koji zbog sticanja punoletstva moraju da napuste domove ili hraniteljske porodice u kojima su odrastali. Kako im pomoći da se što bolje uključe u sve tokove života i da dođu do svog posla i krova nad glavom, biće pitanja koja ćemo postaviti Maji Josić iz Udruženja "In Process" koje sprovodi jedan veliki program podrške mladima u riziku.

U program će nam se uključiti Milovan Filipović, direktor drame u SNP koji će nam predstaviti „Nedelju beskompromisnog teatra" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Reč je o  predstavama u režiji pokojnog Igora Vuka Torbice, koje će biti izvođene i u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Govorićemo više i o Mileni Marković, ovogodišnjoj dobitnici NIN-ove nagrade za roman godine, a kao i svakog jutra, prenećemo vam najnovije vesti iz zemlje, regiona i sveta. Probudite se uz Radio Beograd 1!

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара