Читај ми!

Kako izaći iz senke sve većih brda električnog otpada?

Zašto električni uređaji, iako smo ih skupo platili, traju sve kraće? Da li ćemo uskoro biti zatrpani tom vrstom otpada? Kada kupimo novi aparat, gde odlažemo stari? Koliko nas brinu prognoze stručnjaka da bi se brda električnog otpada širom sveta do 2030. godine mogla povećati na neverovatnih 74 miliona tona? O tome ćemo razgovarati sa Nebojšom Vranešom iz Centra za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije.

Naša gošća biće i Jovana Prešić, novinarka i projektna koordinatorka "Istinomera", a povodom otvorenog pisma direktorki You Tube-a koji su joj, za jedno sa više od 80 drugih medija u svetu koji se bave proverom istinitosti i ispravnosti iznetih činjenica, uputili zahtevajući da ta platforma prestane da bude jedan od glavnih kanala za plasiranje dezinformacija na internetu, što se posebno razbuktalo upravo u godinama borbe sa pandemijom kovida 19.

U "Magazinu na Prvom" i o:

- poslednjem istraživanju sajta Poslovi. Infostud.com koje je ponovo posvedočilo da na tržištu rada ima sve više slobodnih mesta, a sve manje kandidata;

- početku radova na stvaranju prvog superklastera u Srbiji, modela zajedničkog rada i razvoja - projekat "Srbija inovira" objavio je javni poziv zainteresovanim konzorcijumima,

- a čućemo više i o manifestaciji "Igorovi dani" kojom Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu i Narodno pozorište u Beogradu neguju sećanje na tragično i prerano preminulog pozorišnog reditelja Igora Vuka Torbicu.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара