Читај ми!

Ne jenjavaju gužve ispred kovid ambulanti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su mogući razlozi za pripremu atentata na njega to što je Srbija mnogo uradila protiv narko kartela, velikim hapšenjima, ali i zato što je mnogima u interesu destabilizacija naše zemlje. Za Televiziju Pink Vučić je rekao da u dopisu, koji je jedna zemlja Evropske unije prosledila našim službama, stoje detaljni podaci o 7-oro ljudi iz više zemalja i da je reč o telefonskim i drugim operativnim saznanjima.

Za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra za mlade od 16 do 29 godina do sada je prijavljeno 944.000 građana, objavio je ministar finansija Siniša Mali. On je na podsetio da isplata počinje 1. februara. Za 100 evra pomoći mladi se mogu prijaviti elektronski do 30. januara, na portalui Uprave za trezor.

Epidemijska situacija se ne smiruje u našoj zemlji. Više od deset dana imamo petocifreni broj zaraženih, a zabrinjava i to što je svaki drugi testiran pozitivan na virus korona. Vakcinacija u Srbiji gotovo je stala, upozoravaju stručnjaci i zbog toga će, od sutra biti zatvoreni punktovi u tržnim centrima Stadion, Rajićeva i Ikea, a da će ostati samo punkt u Tržnom centru Galerija. Drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola u Centralnoj Srbiji počinje sutra. Novi epidemijski podaci biće objavljeni oko 15 časova.

Situacija u vezi sa Ukrajinom se ne smiruje. Američki državni sekretar Entoni Blinken je ovlastio baltičke države - Estoniju, Letoniju i Litvaniju - da pošalju protivtenkovske i protivvazdušne rakete američke proizvodnje u Ukrajini, da bi se branile od, kako je Blinken na Tviteru naveo: "ničim izazvane i neodgovorne agresije Rusije". Blinken je zahvalio bivšim sovjetskim republikama i članicama NATO "na njihovoj dugogodišnjoj podršci Ukrajini".

Na devet glasačkih mesta u Srbiji ponavlja se glasanje na referendumu o promeni Ustava u delu pravosuđa. Glasa se na četiri biračka mesta u Trsteniku i na po jednom mestu u Petrovcu na Mlavi, Bačkoj Topoli, Nišu, Čačku i Požarevcu.

U Novom Sadu je obeležena 80-ta godišnjica Novosadske racije. U jednoj od najvećih tragedija na našim prostorima u Drugom svetskom ratu, u periodu od 4-og do 29-og januara 1942-ge godine u Novom Sadu i drugim mestima Vojvodine ubijeno je i pod led Dunava bačeno nekoliko hiljada ljudi.

U drugom kolu Evropskog prvenstva u Holandiji, futsal reprezentacija Srbije igra protiv Ukrajine.

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je nastup na Australijan openu. U osmini finala je izgubio od Francuza Gaela Monfisa sa 0:3.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Nenad Selaković i Vladimir Mihajlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи