Читај ми!

Reagovanja na saznanja o pripremi atentata na predsednika Srbije

Na vest o pripremi atentata na predsednika Aleksandra Vučića stižu brojna reagovanja, uz ocenu da je država sposobna da se izbori sa organizovanim kriminalom. Ministarka pravde Maja Popović je istakla da predsednik Aleksandar Vučić očigledno predstavlja smetnju vođama kriminalnih klanova, koje su svesne da je država objavila rat mafiji. Pozdravila je profesionalizam Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, koji svojim radom pokazuju da je država jača od mafije i da poseduje resurse da spreči njihove zločinačke planove. Šef diplomatije Nikola Selaković poručuje da je priprema atentata na predsednika Srbije očajnički pokušaj da se naša zemlja baci na kolena, dok ministar finansija Siniša Mali kaže da planiranjem atentata na predsednika države, organizovane kriminalne grupe i njihovi šefovi žele da izazovu haos u Srbiji i ističe da te pretnje treba shvatiti najozbiljnije.

Podsećamo, ministar policije Aleksandar Vulin sinoć je na vanrednoj konferenciji saopštio da je MUP posredstvom Evropola 14-tog januara pod oznakom "hitno", dobio obaveštenje od jedne zemlje Evropske unije o postojanju organizovane kriminalne grupe, sačinjene od članova iz raznih zemalja, koja sprema atentat na predsednika Srbije.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da ne treba potcenjivati omikron soj korona virusa, pogotovo sada kada je aktuelan i virus gripa i dodaje da posebno treba obratiti pažnju na decu. Istakao je da je reč o prvoj fazi, što znači da se razboljevaju uglavnom mladi ljudi, ali ima i osoba srednjih godina. Ocenio je da sledeća faza, za koju strahuje da je možda već i počela, obuhvata oboljevanje starih, teških i hroničnih bolesnika, koji imaju slab imunitet. Tiodorović je poručio da ne treba paničiti, ali da treba biti oprezan.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo - Lajkovac, i tom prilikom istakao da je zadovoljan dinamikom kojom radi kineska kompanija "Šangdong". Poručio je da će Valjevo u bliskoj budućnosti postati jedan od motora razvoja Srbije i da je plan da se ove godine otvori 1000 novih radnih mesta.

U Crkvi svetog Marka u Beogradu održan je parastos žrtvama zločina koje su pre 29 godina pripadnici Hrvatskih oružanih snaga izvršili na području Ravnih Kotara i Malog Alana. Dokumentaciono-informacioni centar Veritas tim povodom je saopštio da je u operaciji "Maslenica" poginulo i nestalo 348 Srba, od čega 55 civila prosečne starosti 60 godina.

Posle novogodišnjeg dočeka 31. decembra, kada je samo deo predstave „Tesla, izumetnik" u režiji Nebojše Bradića izveden kod novosadskog mosta „Duga", publika će premijerno pozorišno izvođenje imati priliku da pogleda večeras na sceni „Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.

Košarkaši Ef-Em-Pe-a od 19 časova igraju u Baru protiv Mornara u okviru 17-tog kola ABA lige. Utakmica Partizana i Cibone odložen je zbog velikog broja igrača zagrebačkog kluba pozitivnih na korona virus.

Sneg trenutno pada na severu, zapadu i u centralnom delu Srbije a spustiće se i ka jugu zemlje. Meteorolozi najavljuju slabljenje padavina najpre u Vojvodini, potom u Beogradu. Iz Puteva Srbije su saopštili da je širom zemlje na terenu 1100 putara i više od 750 kamiona i mašina za čišćenje snega.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи