Читај ми!

Sastanak u Predsedništvu zbog energetske krize

U Predsedništvu Srbije u toku je hitan sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa članovima Vlade i nadležnima iz energetskog sektora. Tema je energetska kriza u Evropi, koja bi mogla da utiče i na region i Srbiju. Prema najavi razmatraju se i mere koje bi trebalo preduzeti da bi se osigurala energetska stabilnost i bezbednost Srbije tokom zime. Sastanku prisustvuju, između ostalih, premijerka Ana Brnabić, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić.

Premijerka Ana Brnabić prethodno je poručila da su trenutno svi problemi na snabdevanju potrošača strujom sanirani, ali da je, uprkos stabilizaciji, borba svakodnevna. Dodala je da vlast daje sve od sebe da se podignu svi blokovi termoelektrana, da se dođe do uglja boljeg kvalieta, i nastavi sa isporukom struje bez restrikcija.

Omikron soj virusa korona svoju snagu mogao bi da pokaže za mesec ili dva, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i pozvao građane na oprez i odgovornost, posebno za vreme slava i praznika. Naglasio je da je pitanje dana kada će omikron biti registrovan u Srbiji, i dodao da se još ne zna šta novi soj kovida može doneti. Đerlek je upozorio na rizike od "verovatnog ukrštanja" korona virusa i virusa sezonskog gripa, jer u oba slučaja nisu iskorišćene vakcine kao mogućnost zaštite.

U hali 2 Beogradskog sajma počela je manifestacija „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu". Učestvuje blizu 100 izdavača, a neki od njih predstaviće svoja izdanja i upriličiti susrete sa autorima. Najavljene su organizovane posete iz Bosne i Hercegovine. Radno vreme Sajma, koji će trajati do 26. decembra je od 10 do 20 časova. Manifestacija se održava uz poštovanje svih važećih epidemioloških mera i zdravstvenog protokola.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović
Urednici vesti: Relja Trajković i Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво