Читај ми!

U Skupštinu stigao dopis o povlačenju zakona

U Narodnu skupštinu stigao je dopis Vlade Srbije o povlačenju iz procedure Zakona o eksproprijaciji koji je predsednik Aleksandar Vučić vratio Skupštini na ponovno odlučivanje. Istovremeno, Vlada je uputila i Predlog izmena zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Parlament će o tome raspravljati i odlučiti sutra, na sednici zakazanoj za 10 časova.

Počinje Samit demokratije koji organizuju Sjedinjenje Američke Države. Održava se u onlajn formatu i na njemu učestvuje više od 100 zemalja, a među njima je i Srbija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će govoriti na Samitu, a tri su ključne teme tog događaja: Borba protiv autoritarnosti, suzbijanje i borba protiv korupcije, promovisanje i poštovanje ljudskih prava.

Iz dana u dan, epidemijska situacija u našoj zemlji je sve bolja. Manje je prvih pregleda u kovid ambulantama, manje pacijenata na bolničkom lečenju, pa zdravstvene ustanove širom zemlje polako izlaze iz crvenih zona i vraćaju se u redovan režim rada. Novi epidemijski podaci, biće objavljeni oko 15 časova.

Srbija je dobila prvi Centar za sekvenciranje genoma i bioinformatiku. Premijerka Ana Brnabić je poručila da će Centar omogućiti da se Srbija dodatno pozicionira kao zemlja koja investira u nauku, nove tehnologije. Centar će značiti mnogo u borbi protiv korona virusa, jer nećemo morati da čekamo informacije iz sveta o virusu, već ćemo moći da pratimo na nivou kakvom u ovom trenutku u Evropi može samo Velika Britanija, rekla je Brnabićeva. Ukupna vrednost investicija je 600 miliona dinara.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара