Читај ми!

Koliko verujemo „ doktoru Guglu“?

Stanovnici Srbije su lideri u pogledu zdravstvenog obrazovanja na mreži, pokazalo je poslednje zdravstveno istraživanje za 2021. godinu. 72 odsto ispitanika kažu da su u proteklih godinu dana pročitali više zdravstvenih informacija na mreži nego obično, što je najviše među 15 zemalja obuhvaćenih anketom. U isto vreme, samo pet odsto stanovnika Srbije ne traži informacije o zdravstvenim temama od "doktora Gugla". Lečenje putem veb kamere spremno je da prihvati 60 odsto stanovnika Srbije u slučaju lakše ili sekundarne bolesti. Prema tim podacima, Srbija se našla na petom mestu iza Portugalije, Španije, Italije i Velike Britanije u pogledu spremnosti za takav vid konsultacija salekarom. Pitanje jutra je: Koliko verujete „doktoru Gulglu“?

U 15 sati održava se nova sednica Kriznog štaba. Očekuje se odluka o tome da li će đaci krenuti ranije na zimski raspust ili će se ići po zvaničnom kalendaru. Gubitak mirisa i ukusa jedan je od simptoma covida 19, ali oni kod kojih duže traje oporavak od ove bolesti prijavljuju da osećaju neprijatne mirise čak i nekoliko meseci nakon što su se zarazili koronavirusom. O tome ovoga jutra govori doktorka Marija Komadina Vuković iz ORL centra.

Prvi decembar u svetu se obeležava kao Dan borbe protiv HIV-a. I ove odine besplatno testiranje je moguće u Studentskoj poliklinici. Kako jeaktuelna pandemija uticala na obolele od HIV-a, saznaćemo od doktorkeMile Paunić, epidemiologa na Studenstkoj poliklinici.

Dok hvatamo dan govorimo o najboljim edukatorima, kao i o Svetioniku znanja, projektu koji okuplja srednjoškolce iz 15 gradova Srbije i kroz napred pripremljene teme im stvara prostor za kreiranje i sprovodjenje opstvenih projekata. Saznaćete više i o kuvaru na dijalektu koji je
pripremila Vlasotinčanka Jasmina Mitrović.

Urednik i voditelj Nikolina Miljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво