Читај ми!

Od Poljske do Kameruna

Rukometašice Srbije sutra putuju na Svetsko prvenstvo u Španiji. Iza naše selekcije je sedam dana priprema u Staroj Pazovi, kao i dve kontrolne utakmice sa Severnom Makedonijom, obe rešene u korist Srpkinja. Na konferenciji za mediji, uoči puta, predstavnicima mediji obratili su se selektor Uroš Bregar i rukometašice Jovana Stojiljković i Anđela Janjušević. Prvu utakmicu Srbija igar sa selekcijom Poljske, posle će rivalke našem državnom timu biti Rusija i Kamerun. Želja svih u našoj ekspediciji je da se odigra makar šest utakmica, dakle bar dve grupne faze takmičenja

Dejvis kup reprezentacija Srbije odradila je sinoć prvi trening u Madridu, gde će sutra od 16 časova sastati sa Kazahstanom u četvrtfinalu Završnog turnira. Završnica Dejvis kupa proteći će bez domaće selekcije i branioca trofeja, selekcije Španije, od koje je bila bolja Rusija i tako našem državnom timu omogućila prolaz u dalje takmičenje. Novak Đoković sastaće se sa Aleksandrom Bublikom, 36. na ATP listi, drugi singl igrač Kazahstana sigurno će biti iskusni Mihail Kukuškin, koji je bio u ekipi i pre pet godina u Beogradu, kada je Srbija- sa Novakom u timu- savladala Kazahstance sa tesnih 3:2. Oprez ni ovom prilikom nije na odmet.

Jaka vaterpolo liga Srbije odrazila se i na učešće u međunarodnim kupovima, tri naša predstavnika igraju danas i sutra utakmice Lige šampiona. Večeras od 19 časova u Splitu se sastaju Jadran i kragujevački Radnički, dok od 20 časova trofejni Ferencvaroš dočekuje lidera našeg šampionata, ekipu Novog Beograda. Sutra će u bazenu biti i vaterpolisti Crvene zvezde, koji od 18 časova gostuju Hanoveru. Uz izjave aktera, naš sagovornik biće Goran Krstonošić, svojevremeno prvak Evrope sa ekipom Bečeja, o kojoj i danas brine.

Fudbaler Pari Sen Žermena Lionel Mesi osvojio je Zlatnu loptu koju dodeljuje Frans fudbal, za najboljeg igrača u 2021. godini. Mesi je ovo laskavo priznanje osvojio rekordni, sedmi put u karijeri, pošto je iza sebe ostavio Roberta Levandovskog iz minhenskog Bajerna i Žoržinja iz Čelsija. Uz sve zasluge za minuli rad i karijeru velikana, veći deo sportskog sveta mišljenja je da je ove godine, pa možda i prošle, trofej trebalo da pripadne Levandovskom. Šta o ovoj odluci misli sportski i medijski ekspert Zoran Avramović, moći ćete da saznate u današnjem `Sportskom žurnalu` Radio Beograda 1.

Čućemo i kratak razgovor našeg dopisnika iz SAD Aleksandra Žigića  sa Nikolom Jokićem, koji se vratio na parket posle povrede i Denver je odmah prekinuo niz od šest poraza. Fudbaleri Patizana spremaju se za kup utakmicu sa leskovačkom Dubočicom, koja se sutra igra u Nišu, a Žarko Lazetić - posle Metalca iz Gornjeg Milanovca- preuzeo je ekipu TSC iz Bačke Topole. odbojkaši Niša gostuju večeras Sportingu u Lisabonu u šesnaestini finala Kupa izazivača, novi trener odbojkaša Radničkog iz Kragujevca jem povratnik iz inostranstva Željko Bulatović, nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde.

 

U realizaciji ove emisije učestvuju Darko Milosavljević, Branislav Jerković i Milan Bigović.

 

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво