Читај ми!

Most "Bratoljub" otvoren za saobraćaj

Novoizgrađeni most „Bratoljub, između Bratunca i Ljubovije i zajednički granični prelaz i carinski terminal Srbije i Bosne i Hercegovine, otvoreni su za saobraćaj. Most i granični prelaz svečano su otvorili ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BH Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin. Ovo je jedan od pokazatelja kako se dobrosusednski odnosi grade i unapređuju i kako određeni konflikti, ako postoje, mogu uz dijalog da se reše, poručio je Vojim Mitrović. Ministar Vulin je istakao da je most „Bratoljub" nada u bolju budućnost regiona. Svečanom otvaranju prisustvovao je i premijer Republike Srpske Radovan Višković. Izgradnja mosta, dužine 227 metara, koštala je 13 miliona evra. Radove je u celosti finansirala Srbija. Vlada Republike Srpske dala je sredstva za izgradnju pristupnog puta do prelaza, a prelaz i carinski terminal gradila je Bosna i Hercegovina.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Oni su razgovarali o situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o izgradnji auto-puta Rača-Bijeljina. Dodik je rekao da Republika Srpska želi mir, ali da neće dozvoliti ukidanje prava srpskom narodu na opstanak. Vučić je domaćin i predsedniku Slovenije Borutu Pahoru na radnom ručku u vili "Bokeljka". Razmenjuju mišljenja o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji na Zapadnom Balkanu i evropskoj perspektivi regiona.

Novi soj virusa korona, OMIKRON, još nije stigao u Srbiju, izjavila je za RTS direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović. Ona je navela da taj soj može dovesti do ponovne infekcije osoba koje su preležale kovid, i pretpostavlja se da može zaobići imunitet. Zbog toga, kaže Jovanovićeva, postoji velika predostrožnost, apeluje se na primenu mera i prati se dolazak svih ljudi sa teritorije južne Afrike i zemalja u okruženju. Novi epidemijski podaci biće objavljeni oko 15 časova.

Ministar Nenad Popović izjavio je za RTS da će Srbija za nekoliko nedelja dobiti "Sputnjik lajt" vakcinu. Srbija će biti prva zemlja koja će registrovati tu vakcinu, naveo je Popović.

Predsednik Češke Miloš Zeman imenovao je lidera alijanse desnog centra Petera Fijalu za novog premijera. Fijala predvodi blok od pet opozicionih partija koje su pobedile na oktobarskim izborima i smenile premijera Andreja Babiša. Koalicija planira da preradi budžet za 2022-gu godinu kako bi smanjila veliki deficit.

Košarkaši Srbije igraće u Monsu protiv Belgije u drugom kolu kvalifikacija sa Svetsko prvenstvo 2023-će godine. Utakmica počinje u 15 časova i 30 minuta.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Irena Jelovac i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи