Читај ми!

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Šta donosi nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu? Da li je Zajednica srpskih opština tema razgovora? Ima li napretka u radu radne grupe koja je formirana sa zadatkom da se nađe trajno rešenje za registarske tablice?

Sagovornik emisje je Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije.

Kriza na granici Poljske i Belorusije ne jenjava. Migranti su zaglavljeni u uslovima koji poprimaju oblike humanitarne katastrofe a sa obe strane granične linije gomilaju se vojnici i oružje. Pojačava se i baražna vatra optužbi, osuda i pretnji. Sa jedne strane su Poljska, Ukrajina, baltičke zemlje, Evropska unija i SAD, sa druge Belorusija i Rusija. Odgovornost za situaciju u kojoj su se našli migranti i jedni i druge vide na suprotnoj strani.

Ko je zaista izazvao krizu? Da li Lukašenko koristi ljude kako bi izvršio pritisak na EU protiv koje vodi hibridni rat, kako tvrde u Briselu? Ili je odgovoran Zapad koji je akcijama na Bliskom istoku i u Africi izazvao izbegličke talase, što poručuju ruski zvaničnici?

Gost emisije je Slobodan Samardžija, novinar lista „Politika".

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи