Poseta crnogorskog premijera Srbiji

Odnosi Srbije i Crne Gore su važan faktor za stabilnost regiona, poručila je premijerka Ana Brnabić posle razgovora sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem u Beogradu. Istakla je da je Crna Gora jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije i naglasila da je cilj milijardu evra robne razmene. Izdrazila je nadu da je prva zvanična poseta crnogorskog premijera Krivokapića nagoveštaj boljih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Krivokapić je naglasio da je najveća pažnja na sastanku posvećena ekonomiji i uspostavljanju dobrih veza i odnosa koji uvek postoje između građana Srbije i Crne Gore.

Sa Krivokapićem je prethodno razgovarao predsednik Aleksandar Vučić, koji je istakao da intenzivan i kontinuiran dijalog na visokom nivou predstavlja glavni preduslov za bolje razumevanje i lakše prevazilaženje eventualnih razlika između dve zemlje. Vučić je naveo da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja. Posebno je naglasio da su dobri odnosi dve zemlje od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona.

U našu zemlju stiže peta vakcina protiv koronavirusa - Moderna. Na punktovima za vakcinaciju trebalo bi da bude do kraja nedelje.

Institut "Batut" je objavio da se, na osnovu odluke Nacionalnog komiteta za imunizaciju, buster doza vakcine protiv kovida primenjuje kod svih osoba kod kojih je završena primarna vakcinacija. Osobe koje su primile mRNK ili vektorsku vakcinu, treću dozu primaju najmanje pet meseci posle druge. Kod osoba koje su prethodno primile dve doze inaktivisane vakcine, buster doza prima se najmanje četiri meseca od druge. Batut navodi da se ostavlja mogućnost da osoba koja se vakciniše izabere vrstu vakcine koja će biti primenjena kao treća doza.

Vlada Srbije je usvojila predlog budžeta za narednu godinu, kojim se, kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, predviđaju povećanje penzija, plata i minimalne zarade, kao i rekordna izdvajanja za kapitalne investicije. Planiran je deficit republičke kase od tri odsto, izjavio je Mali za Tanjug. Najavio je da će danas na račune milion i 757 hiljada prijavljenih građana biti uplaćeno po 30 evra, u okviru trećeg paketa ekonomske pomoći.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik i voditelj: Relja Trajković i Irena Jelovac

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи