Читај ми!

Teška epidemijska situacija

Epidemijska situacija u Srbiji i dalje je teška. Iako se postepeno povećava broj vakcinisanih i prethodnih dana beleži manje novozaraženih, i dalje raste broj preminulih od kovida.

Mnogo je i dece sa teškom kliničkom slikom bolesti, a kako mediji prenose, juče je u dispanzeru somborske bolnice preminuo trinaestogodišnji dečak koji je pre mesec dana bio pozitivan na kovid.

U Studentskoj poliklinici u Beogradu je veći pritisak nego u prethodinim talasima, kaže dr Mila Paunić, epidemiolog u toj ustanovi. Prema njenim rečima, situacija nije dobra i potrebne su oštrije mere od postojećih.

Američka Agencija za hranu i lekove odobrila je Fajzerovu vakcinu za decu od 5 do 11 godina. Pandemija trenutno najteže pogađa Evropu. U Rusiji su do 7-mog novembra neradni dani zbog teške situacije sa korona virusom, ali ta zemlja neće zatvarati granice, jer je samo jedan procenat testiranih putnika koji se vraćaju iz inostranstva pozitivan na kovid. Češka beleži rast broja zaraženih od čak 100 odsto, u Poljskoj je broj obolelih od početka pandemije premašio 3 miliona.

U Rimu se ovog vikenda održava samit Grupe 20 najrazvijenijih zemalja sveta. Teme su borba protiv kovida-19, prevazilaženje ekonomske krize izazvane pandemijom i mere za sprečavanje klimatskih promena. Lideri G20 žele da se 70 odsto svetske populacije vakciniše u narednih 8 meseci i zato su formirali radnu grupu za bolju borbu protiv pandemije. Predsednici Rusije i Kine ne dolaze u Rim, već će se obratiti putem video-linka.

Noćas počinje zimsko računanje vremena. Kazaljke u 3 časa posle ponoći treba vratiti jedan sat unazad, na 2 časa. Direkcija za mere i dragocene metale navela je da se sat koji se noćas pojavljuje dva puta, prvi put označava kao čas 2A, a drugi put kao čas 2B.


Urednik i voditelj:Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи