Читај ми!

Odakle si, sele ?

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pre nekoliko dana savladala je Tursku u Gornjem Milanovcu, golovima Dejane Stefanović i Nevene Damjanović, u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Naredni meč naša selekcija imaće 25. novembra protiv Bugarske. Danas je trebalo da bude odigran derbi Super lige između Crvene zvezde i Spartaka, ali je odložen iz dobro znanih razloga, pa ćemo imati fino fudbalsko društvo u našem studiju. Dolazi nam `lice s naslovnice`, koje najavljuje ovu emisiju- Mina Čavić, koja je imala nekoliko nastupa za reprezentaciju, od čega jedan za pamcenje- kada je usla u 85. minutu i odmah postigla pogodak. Zajedno sa sestrom bliznakinjom Ninom prošla je kroz sve nacionalne selekcije. A naša druga gošća, Jovana Petrović, za nadimak može da zahvali junaku crtanog filma- svi je zovu Džaja, ne po fudbalskoj legendi, već po istoimenom animiranom liku. Rodom je iz Kruševca, baš kao i Milica Kostić, prvi golman reprezentacije i šampiona Spartaka, tako da se može reći da `čarapanke` s uspehom brane mrežu reprezentaticije Srbije.

Tokom emisije javiće nam se Damir Đorđević, predsednik Udruženja `SportNet` , on prati utakmicu ženske Super lige u Zemunu između Sloge i Požarevca. Najavićemo i večerašnje klupske vaterpolo utakmice, kroz izjave igrača Partizana Nikole Vica i Milana Aleksića. Naša sagovornica je i Ljiljana Ranković, kapiten ženskog odbojkaškog kluba Ub, u vezi sa dvomečom Lige šampiona s grčkim Olimpijakosom, naše dame u prvom duelu su bile bolje i savladale favorizovane gošće sa 3-2. Reprezentacija slepih i slabovidih šahista Srbije osvojila je bronzanu medalju na 16. Olimpijadi koja je održana na Rodosu. Ovo je prva medalja za našu zemlju koju su na najvećem svetskom takmičenju osvojili slepi i slabovidi šahisti Srbije. Na takmičenju u Grčkoj nastupilo je 22 šahovske reprezentacije, a srpski tim je zauzeo treće mesto iza selekcija Rusije i Poljske. Lepa vest je i to da je Srbija dobila domaćinstvo narednog, sedamnaestog Svetskog šampionata, koje će se igrati 2025. godine u Srbiji. Naši gosti su kapiten Pavle Dimić, reprezentativac Damjan Jandrić, kao i Petar Vranjković, predsednik Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih Srbije.

Pratimo i učešće četvorice predstavnika Srbije na Svetskom prvenstvu u boksu, koje se održava u `Štark Areni`. Kuglašice Srbije nisu uspele da se okite odličjem na Svetskom šampionatu u Poljskoj, u neizvesnom meču do poslednjeg poena i poslednjeg čuna, poražene su od Hrvatske rezultatom 5-3. Kuglaši bi da se i šesti put proglase gospodarima planete, što nije neralno, naprotiv- za rivale će imati selekciju Nemačke. Naš stručni konslutant je, kao i prethodnih dana, dugogodišnja reprezentativka u kuglanju Dragana Dorožan.

Između dve emisije napustio nas je još jedan poznati muzičar, dugogodišnji bubnjar JU grupe, sastava Zebra i još nekih postava, Raša Đelmaš. Danas se okupljaju i poštovaoci Đorđa Marjanovića, jedne od najvećih zvezda svih vremena na našem estradnom nebu, kako bi obeležili 30. oktobar, Milordov dan rođenja, po 90. put. Ne daju da se Đorđe zaboravi, žele da se pamte njegovi hitovi i činjenica da je upravo pevač iz Kučeva bio naš Žilber Beko, naš Ćelentano, naš Aznavur.. Podrazumeva se da ćemo i mi dati skromni svoj doprinos, hitovima koji se ne zaboravljaju

Kao i svake subote, bavićemo se i dešavanjima iz sveta kulture, javnog i umetničkog života, sveta koji nas okružuje. Vitez kulinarstva Milijan Stojanić obradovaće nas novim predlogom jelovnika za nedeljni ručak, slušačemo pesme kojima zub vremena ne može baš ništa, kao i one nove, sa aktuelnih top lista. U realizaciji emisije, pored ostalih,  učestvuju Miša Milanov, Katarina Epštajn i Bojana Tufegdžić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи